Rubarba trebuie spalata, taiata rondele mici, capsunile trebuie curatate, spalate sub jet de apa rece pentru eliminarea nisipului.
Rubarba trebuie spalata, taiata rondele mici, capsunile trebuie curatate, spalate sub jet de apa rece pentru eliminarea nisipului, zmeura de asemenea curatata daca e nevoie, apoi trecuta sub jet de apa rece, toate scurse bine, apoi sunt puse intr-un vas cu fundul dublu, impreuna cu sucul de rodie, zeama de lamaie si o cana cu zahar.
Se lasa pe foc mic amestecand usor, iar dupa ce s-a topit zaharul, se adauga restul de zahar si se lasa la fiert, adunand spuma care se formeaza.
Dupa 30 min, se face proba, eu pun o lingurita cu dulceata pe o farfurie, o las la frigider cateva minute, iar rezultatul se vede daca mai trebuie fiarta sau nu.
Se pune dulceata fierbinte in borcane curate, se lasa borcanele rasturnate pe capac sa se formeze vidul pentru 15-20 min, apoi se eticheteaza si se depoziteaza la camara.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii