Se spala usor afinele cu apa rece. Se pun intr-o cratita impreuna cu 800 g zahar si sucul de la jumatate de lamaie.
Se aduce in punctul de fierbere, se toarna intr-un vas ceramic, se acopera si se lasa sa se raceasca.
Se spala usor zmeuricile cu apa rece. Se pun intr-o cratita impreuna cu 800 g zahar si sucul de la cealalta jumatate de lamaie. Se aduce in punctul de fierbere, se toarna intr-un vas ceramic, se acopera si se lasa sa se raceasca.
Si gata cu treaba in prima zi. Dupa ce s-au racit, se baga in frigider peste noapte minim.
A doua zi continuam:
Intr-o cratita se pun afinele la fiert, amestecand in cand in cand usor pentru a nu zdrobi fructele. Cand au inceput sa fiarba, se lasa 10 minute la foc mare amestecand si luand spuma daca este necesar.
Se ia de pe foc si se toarna in borcanele pregatite umplandu-le doar pe jumatate. Se lasa sa se gelifieze.
Cu zmeura procedam la fel, numai ca timpul de fierbere este de doar 5 minute. Se ia de pe foc si se adauga limoncello. Dupa ce s-a incorporat, se toarna usor in borcane peste afine.
Se mai toarna cateva picaturi de lichior si se pun capacele borcanelor.
Cum am pregatit borcanele: le-am spalat foarte bine pe toate partile plus capacele. Apoi am bagat borcanele pe gratarul cuptorului cu gura in jos la 220 grade pentru 5 minute, pana cand a disparut orice picatura de apa. Capacele le-am sters cu un prosop curat.
Din cantitatea de fruct din reteta mi-au iesit 8 borcane de 300 ml.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de postPrajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nucaReteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii