Curatam coaja de lubenita de partea verde, o taiem felii subtiri si o maruntim (vezi poze). Eu le-am strans intr-o caserola si le-am pastrat la frigider pana am ajuns la 1,5kg, pt o portie.
Punem intr-o oala apa cu otetul, adaugam cojile maruntite si lasam la fiert 60’, apoi le trecem pe sub jet de apa rece si le lasam la scurs intr-o strecuratoare. Dupa ce sant bine scurse (le mai apasam noi putin pentru a-si elimina excesul de apa), le cantarim si functie de greutatea lor pregatim siropul (ex. la 500g coji fierte, pregatim siropul din 500g zahar si 250g apa).
Punem apa si zaharul la fiert, lasam putin sa se lege, adaugam zeama de lamaie, esenta (vanilie ori portocala sau un baton de scortisoara) si cojile de lubenita. Lasam sa fiarba pana este suficient de legata dulceata. Eu am fiert-o aprox. 80’. Intre timp sterilizam 4 borcanele de 375g .
Dulceata fierbinte o punem in borcane , dupa care le asezam in paturi pana a doua zi cand le stergem, etichetam si desigur le depozitam in camara.
Pofta buna!

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii