Ingrediente
gutui curățate și decojite cca. 1000 g,, sare de lămâie 1 plic,, zahăr tos cca. 1000 g,, lămâie 1 bucată,, mirodenii pentru vin fiert (scortisoara, cuisoare, cardamom, coaja de lămâie, portocală) 1 lingură.
Dificultate: Medie | Timp: 6h 15 min
0 voturi
Mod de preparare
Apoi se așează straturi, straturi în vasul de ceramic al CrockPot-ului, alternând cu zahărul și zeama de lămâie.
Se conectează aparatul slow cooker Crock Pot, la sursa de curent, se alege din meniu programul LOW, se setează la 6 ore, apoi se apasă butonul start, atenție nu se pune capacul. Eu îl pun la treabă pe Alin alias CrockPot-ul, de obicei seara, ca până a doua zi dimineață să-și facă treaba liniștit.
Spre finalul fierberii se adaugă mirodeniile.
Apoi se deconectează aparatul de la sursa de curent, iar dulceața se pune fierbinte în borcanele sterilizate, ce se pun la odihnit până a doua zi, într-un coș, ”învelite” bine cu pătură sau o față de masă mai groasă.
A doua zi, se etichetează și se pun la loc de frunte în cămară.
Spor și poftă bună!