autor:

Simona_Georgescu

» » , , , Retete de Pasti, Aperitive, Aperitive cu carne, Mancaruri cu carne

Drob traditional de miel

Autor: Simona_Georgescu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 01 mai 2020

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Simona_Georgescu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 01 mai 2020

Ingrediente
600 -700 gr organe de miel, 2 legaturi ceapa verde, 1 legatura usturoi verde, verdeata(usturoi, marar, leurda), 3-4 linguri pesmet panko sau 1-2 felii de paine, sare si piper dupa gust, 4 oua, 100-150 gr carne de miel, 50 ml ulei de masline, In plus: oua fierte(optional), prapure de miel

Dificultate: Ridicata Timp: 1h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Ce este deosebit la reteta mea de drob, este faptul ca toate organele au fost taiate cubulete din cutit, nu au fost fierte, ci au fost calite in ulei de masline.Este o mare diferenta si va indemn sa incercati macar o singura data sa incercati sa faceti drobul in felul acesta.

Organele proaspete de la un miel, se spala si se curata. Prapurele se spala in mai multe ape.

Inima si rinichii se taie in doua, se spala bine si se lasa in apa rece pentru 30-50 minute. Se scurg bine de apa si se taie cubulete. Se pune o tigaie mare cu ulei de masline la incins(eu am folosit un wok). La foc iute se calesc prima oara inima si rinichii. #-4 minute fara capac, apoi alte 3-4 minute cu capacul pus. Intre timp am taiat restul organelor de la miel tot in cubulete/ Le-am adaugat in tigaie si am calit totul la foc iute 5-6 minute.

Ceapa si usturoiul se taie rondele, se adauga peste organele calite. Se Amesteca si se lasa totul pe foc 3-4 minute. Compozitia astfel calita se pune intr-un castron incapator si se lasa sa se raceasca.

Alegem putina carne de miel pentru acest drob. Nu e necesar sa fie pulpa, pot sa fie bucati de carne care nu va place sa le folositi la friptura. Se toaca carnea prin masina de tocat si se caleste 5 minute in tigaie, la foc iute cu putina apa sau vin alb. Se adauga carnea peste organele din castron.

Dupa racire se adauga ouale, verdeata tocata fin, pesmetul panko, sare si piper. Se amesteca bine toate ingredientele si se gusta pentru o ulterioara asezonare.

Se alege un vas termorezistent, se unge cu putin ulei si se pune astfel incat sa tapetez cu el interiorul formei si sa mai si atarne peste marginile ei.Se adauga compozitia de drob, am nivelat totul si am tras deasupra marginile de prapure care atarnau peste pereti.

Optional se pot pune in interiorul drobului oua fierte. Eu am ales sa nu pun oua pentru ca oricum servim drobul cu oua rosii.

Se da tava cu drob la cuptorul incins la 180 grade pentru 40-50 minute.

Sfat: nu se scaote drobul fierbinte din tava. Se lasa sa se raceasca pentru ca exista riscul sa se rupa in momentul in care il scoateti din tava. De preferat se da la frigider peste noapte...sa va fie de folos!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Drob traditional de miel" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de Pasti
Pulpa de miel cu rozmarin marinata rapid cu aparatul Food Saver

Pulpa de miel cu rozmarin marinata rapid cu aparatul Food Saver

Amestecati ingredientele pregatite pentru marinare si ungeti cu acestea bucata de carne de miel.

0 voturi    0 comentarii
3h
Retete de Pasti
Baton de casa

Baton de casa

Se unge tava cu putin unt. Se amesteca 250 gr lapte praf cu 100 g cacao. Se fierb 150 ml apa cu

9 voturi    0 comentarii
30 min
Retete de Pasti

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Ridicata

Timp

1h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • 600 -700 gr organe de miel
  • 2 legaturi ceapa verde
  • 1 legatura usturoi verde
  • verdeata(usturoi
  • marar
  • leurda)
  • 3-4 linguri pesmet panko sau 1-2 felii de paine
  • sare si piper dupa gust
  • 4 oua
  • 100-150 gr carne de miel
  • 50 ml ulei de masline
  • In plus: oua fierte(optional)
  • prapure de miel

Raporteaza reteta

Retete
de Simona_Georgescu
Briose din aluat dospit cu branza umplute cu prune uscate

Briose din aluat dospit cu branza umplute cu prune uscate

Aluatul l-am facut la masina de paine, iar ingredientele au fost puse in masina in ordinea scrisa

7 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Savarine cu iz din flori de soc si crema de vanilie cu mascarpone

Savarine cu iz din flori de soc si crema de vanilie cu mascarpone

Pentru aluat: Am pus faina cu sarea intr-un castron. Am amestecat laptele, uleiul, zaharul si

7 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Prajituri
Prajitura cu branza si capsuni

Prajitura cu branza si capsuni

Pentru blat:ouale intregi se mixeaza impreuna cu indulcitorul pulbere, pana devin o spuma consistenta,

4 voturi    1 comentariu
1h
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de Pasti

Pasca fara aluat Pasca fara aluat

Se mixeaza ouale bine, se adauga zaharul, zaharul vanilat. Se mixeaza pana se topeste zaharul, adaugi untul moale-topit, mixezi sa se

0 voturi    0 comentarii
1h
Retete de Pasti
Cozonac Cozonac

Mai întâi pregătim maiaua. Într-un bol punem drojdia uscata, 2 linguri de zahar, 2 linguri de faina, 2 linguri de

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Retete de Pasti
Pasca cu umplutura de branza cremoasa