Descopera o reteta delicioasa de drob din ficat de porc in foi de placinta, perfecta pentru mesele festive sau o cina savuroasa. Aromat, fraged si usor de preparat, acest drob combina gustul intens al ficatului cu textura crocanta a foilor de placinta, oferindu-ti o experienta culinara de neuitat. Afla ingredientele si pasii simpli pentru a-l gati chiar la tine acasa!
Anul acesta mi-am dorit să pregătesc un drob mai deosebit, astfel că l-am pregătit în foi de foietaj și l-am copt într-o formă rotundă. A fost crocant și foarte gustos, iar ai mei au fost încântați.
Se spală ficatul, se porţionează şi se pune la fiert într-o oală încăpătoare cu apă şi un praf de sare. Se ia spuma la nevoie. Când este bine făcut (este gata în aprox 1h), se ia focul. Se lasă la răcit în apa în care a fiert, până se pregătește drobul, nu se scoate încă pe tavă pentru că se usucă pe margine.
Separat, se pregăteşte orezul astfel: într-o tigaie se înfiebântă puțin ulei, în care se călește ceapa tăiată mărunt, până devine aurie. Se adaugă morcovul ras, se stinge cu puţină apă, apoi se adaugă orezul şi se călesc doar un pic împreună. Se acoperă cu apă, lăsând să fiarbă cam 15-20 de minute, având grijă ca orezul să nu iasă prea moale. Se lasă la răcit.
Se scoate acum ficatul fiert pe o tavă, se curăță de vene, se mărunţeşte la robot sau blender. Se transferă într-un vas înalt, pentru a-l amesteca împreună cu orezul, se adaugă sare după gust, apoi frunzele de ceapă verde, mărarul şi pătrunjelul tocate mărunt. Se adaugă ouăle şi uleiul, omogenizând.
Se ung cu puțin ulei câteva foi de foitaj, se împăturesc și se așază cu grijă, ca să nu le rupem, într-o tavă rotundă sau o formă de tartă, pregătită cu hârtie de copt. Se toarnă amestecul peste foile de foietaj. Se nivelează frumos, se presară caşcaval ras, bucăţele de unt din loc în loc, câteva roşii cherry tăiate feliuţe și câteva frunzulițe de pătrunjel din loc în loc.
Se dă la cuptorul preîncălzit, la 170 de grade C, pentru aprox 40 de minute (sau până când caşcavalul de deasupra s-a rumenit).
Se poate servi cu salată de roșii cherry cu ceapă verde asezonată după plac (eu pun de obicei 10 linguri de apă, 3 linguri de ulei, o jumătate de linguriță de sare și o lingură de oțet) și turnată în cupe pentru salată.
Mai puteti incerca si reteta de drob traditional de miel, drob de pui in aluat foietaj sau drob de ciuperci. Pofta buna!
Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulceIncearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pasIncearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de PasteRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii