Vinetele se spala si se curate de coaja,apoi se taie cubulete,se presara cu sare si se lasa la scurs intr-o strecurataoare.Intr-o tigaie se pune uleiul la incins,apoi se adauga vinetele scurse bine si se calesc cateva minute pana prind putina culoare si se inmoaie.Se lasa sa se raceasca putin,si se amesteca cu ceapa verde tocata marunt,apoi se adauga verdeata tocata,sare,piper,se amesteca cu4 galbenusuri si cu albusurile batue spuma tare,faina si pesmetul.Se omogenizeaza bine,apoi se toarna compozitia intr-o forma rotunda, unsa si tapetata cu hartie de copt.Se baga la cuptorul preancins la 180-200gC pana se coace si se rumeneste frumos.
Incearca o reteta usoara de cozonac pufos de post in doua culori, cu aluat simplu si cu cacao. Un desert delicios si aromat,...
Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustosIncearca o reteta simpla si delicioasa de chiftelute de soia in sos de rosii, perfecta pentru o masa gustoasa de post. Usor...
Chiftelute de soia in sos de rosii – reteta de post, simpla si delicioasaIncearca reteta simpla de cartofi gratinati la cuptor cu smantana si cascaval. O mancare delicioasa si cremoasa, usor de...
Cartofi gratinati la cuptor cu smantana si cascaval – reteta simpla si gustoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii