Drob de pui in aluat de foietaj este o reteta delicioasa si simpla, perfecta pentru mesele de sarbatori sau ca gustare festiva. Acest preparat combina carnea suculenta de pui cu aroma intensa a ierburi aromate, intr-o crusta usor crocanta de aluat de foietaj. Usor de preparat, dar cu un rezultat impresionant, drobul de pui in aluat de foietaj este ideal pentru a adauga un strop de rafinament oricarei mese.
Pipotele si inimile se curata bine si se spala. Se pun la fiert in apa cu putina sare. Ficatul se spala bine si se pune la fiert separat.
Dupa ce au fiert, se lasa la racit. Este de preferat ca aceasta operatiune sa se faca de cu seara. Cand s-au racit, se dau prin masina de tocat.
Ceapa alba se curata si se taie marunt. Se pune la calit in ulei cu un praf de sare. Se adauga si carnea tocata si se lasa impreuna la calit pana ce carnea se albeste. Se pune pasta de ardei, se mai amesteca putin si se lasa la racit.
Intr-un vas incapator se pun pipotele, inimile, ficatul, carnea, ceapa verde si patrunjelul taiate marunt. Se pun pentru inceput 6 oua si, daca mai este nevoie, se mai pot pune (am folosit 8 oua). Se amesteca cu mana sa se omogenizeze bine, adaugand sare si piper cat este necesar si dupa gustul fiecaruia.
Se ia o foaie de aluat de foietaj (dupa ce s-a lasat la dezghetat la temperatura camerei) si se intinde pe masa infainata putin sau chiar direct pe hartia de copt, cu ajutorul unui sucitor. Cu grija luam aluatul si il asezam intr-o tava de chec astfel incat sa atarne putin si peste marginile tavii in lungime. Se pune un strat de umplutura dupa care se aseaza cele 6 oua fierte unul langa celalalt in sir indian. Se acopera cu alt strat de umplutura, apasand bine, apoi luam marginile aluatului si acoperim umplutura.
Batem oul cu putina sare, ungem aluatul si presaram seminte de susan.
La fel se procedeaza si cu cealalta foaie, doar ca nu se mai pun oua in mijloc.
Se dau tavile la cuptor pentru aproximativ 40-50 de minute, la 180 de grade C.
Este foarte bun atat rece, cat si caldut.
Va mai recomandam si reteta de drob traditional de miel, drob de pui cu ciuperci si leurda sau drob de ciuperci. Pofta buna!
Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulceIncearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pasIncearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de PasteRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii