Drob de pui cu smantana

Ficateii ii fierbi in multa apa rece, la foc mic, inlaturand din cand in cand spuma.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa
Drob de pui cu smantana

Ingrediente

  • 750 g ficatei de pui
  • 5 lg faina de orez
  • 3 oua crude
  • 2 oua fierte
  • sare
  • piper
  • boia dulce
  • 1 leg frunze de patrunjel
  • frunzele de la 5 fire de ceapa verde
  • 3 fire de usturoi verde
  • 3 lg de smantana
  • 2 lg ulei de rapita
  • 1 vf lgt praf de copt cu sofran

Mod de preparare

Ficateii ii fierbi in multa apa rece, la foc mic, inlaturand din cand in cand spuma. Cand sunt aproape fierti, adaugi 1 lgt sare.

Intre timp fierbi doua oua, speli verdeata si o toci marunt.

Scurgi ficateii de apa, ii lasi sa se racoreasca si ii dai prin masina de tocat carne.

Adaugi uleiul, faina, verdeata, ouale crude, smantana in care ai dizolvat praful de copt si condimentele ( dupa gust!), framantand bine totul, pana cand obtii o pasta omogena.

Imparti compozitia in 2 parti. Prima jumatate o asezi uniform in tava pentru cozonac in care ai asezat hartie pentru copt.

Peste ea asezi ouale fierte taiate in jumatate pe lungime si apoi acoperi cu restul de compozitie.

Bati un ou si ungi drobul, ca sa arate frumos.

Dai la cuptorul preincalzit pentru 1 ora. Pentru siguranta, poti sa verifici cu o scobitoare.

Il servesti taiat felii alaturi de o salata generoasa.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza dulce

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Incearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Incearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise