Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Drob de pui

Ingrediente

  • 750 g ficatei de pui,
  • 3 copane de pui dezosate,
  • sare
  • piper,
  • ulei de masline,
  • 5-6 fire de ceapa verde,
  • 4 fire usturoi,
  • marar si patrunjel verde,
  • 6 oua crude,
  • 6 oua fierte tare,
  • 2 bucati de prapur de miel sau porc.

Mod de preparare

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat care poate fi consumat cu mare drag la masa pascala.

Se fierb 15 minute ficateii de pui in apa cu sare, dupa ce i-am curatat si spalat bine, spumandu-se din cand in cand. Copanelele dezosate se fierb si ele in apa cu sare cca 20 minute, se strecoara ficateii si carnea si se lasa sa se raceasca bine. Se fierb 6 oua, cu galbenus tare, apoi se curata de coaja si se lasa intregi. Se curata ceapa si usturoiul, se spala si se lasa la zvantat.Verdeata se spala si ea, se lasa la zvantat. Se toaca carnea si ficateii la masina de tocat, la fel se procedeaza si cu ceapa si usturoiul verde, maruntit, verdeata se marunteste bine si ea si se da la masina sau se toaca cu cutitul marunt. Se amesteca carnea si ficateii tocati cu ceapa si usturoiul tocat, cu verdeata, cu ouale crude, se sareaza si pipereaza dupa gust.

Se pregatesc formele de cozonaci in care asezam prapurul spalat si intins cu grija, pe toata suprafata formelor +capetele si lateralele mai mari cu 2-3 cm. Se asaza in fiecare cate un strat de compozitie de cca 5 cm inaltime de umplutura, se pun si cate 3 oua intregi, fierte si curatate, apoi acoperim cu un alt strat de compozitie si acoperim cu marginile lasate de prapur. Se stropeste cu ulei de masline si se da la cuptorul preincalzit sa se rumeneasca frumos deasupra, cca 40 minute. Se lasa sa se raceasca, se scoate din tava si se taie felii. Este un aperitiv delicios, traditional sarbatorii de Pasti.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gogosi de post

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Reteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise