Drob de pasare

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Drob de pasare

Ingrediente

  • 1100 g ficat de pui
  • 750 g pipote si inimi de pui
  • 700 g pulpe de pui (2 pulpe mari, cu spata)
  • 1 legatura de patrunjel
  • 1 legatura marar
  • 12 cepe verzi
  • 3 lg ulei
  • 3 oua medii crude
  • 3 oua medii fierte
  • sare, piper
  • un galbenus amestecat cu 2 lg de lapte pentru uns

Mod de preparare

1. Spalam carnurile (ficateii ii curatam de pielite) si le punem la fiert separat, deoarece au timpi de fierbere diferiti. La pulpe dupa ce s-au racorit, socatem carnea de pe os si aruncam pielita.

2. Preincalzim cuptorul la 190 grade C.

3. Taiem aproximativ 100 de g de pipote si inimi in cuburi, iar restul le dam prin robot. Tocam si ficatul si pulpele separat, cu robotul.

4. Ceapa o tocam si o calim in ulei, o lasam sa se racoreasca apoi o turnam peste carnurile tocate.

5. Tocam patrunjelul si mararul si le amestecam cu toate ingredientele. Asezonam cu sare si piper.

6. Punem jumatate din compozitie intr-o tava de cozonac, punem ouale fierte si restul compozitiei, ungem cu oul batut si introducem in cuptor pentru 55-65 min. Dupa ce s-a copt il scoatem usor din tava si-l lasam sa se racoreasca pe un gratar.

Nota!

1. Cantitatile de mai sus sunt pentru o singura tava cu dimensiunile: 30x12x8 cm.

2. Daca il vreti mai plat puteti folosi o tava mai lata. In cazul acesta renuntati la ouale fierte sau le inlocuiti cu oua de prepelita. ;)

3. Daca doriti puteti toca totul manual.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Miel umplut

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Miel umplut
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise