Incearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata si condimente aromate, acest drob este gustos si usor de facut. Afla secretul unui drob aromat si savuros.
Reteta de drob de miel este a mamei si o prepar si eu de ani de zile familiei mele. Am mai incercat si alte retete de drob de-a lungul timpului, dar tot asta a ramas preferata noastra, este minunata.
Organele proaspete de la un miel, se spala si se curata. Prapurele se spala in mai multe ape.
Inima si rinichii se taie in doua, se spala bine si se lasa in apa rece pentru 30-40 de minute. Se scurg bine de apa si se taie cubulete.
Se pune o tigaie mare cu ulei de masline la incins. La foc iute se calesc inati inima si rinichii, 3-4 minute fara capac, apoi alte 3-4 minute cu capacul pus. Intre timp am taiat restul organelor de la miel tot in cubulete, le-am adaugat in tigaie si am calit totul la foc iute 5-6 minute.
Ceapa si usturoiul se taie rondele, se adauga peste organele calite. Se amesteca si se lasa totul pe foc 3-4 minute. Compozitia astfel calita se pune intr-un bol incapator si se lasa sa se raceasca.
Dupa racire se adauga ouale, verdeata tocata fin, pesmetul, sare si piper. Se amesteca bine toate ingredientele si se gusta pentru o ulterioara asezonare.
Se scurge prapurele bine de apa si se tapateaza cu el o forma de chec. Se adauga jumatate din compozitia de drob, se niveleaza bine si se aseaza ouale fierte. Se acopera cu restul compozitiei si se trage deasupra marginile de prapure care atarnau peste pereti.
Se coace drobul 40-50 de minute, la 180 de grade, cuptor preinacalzit, pana se rumeneste frumos deasupra.
Se lasa la racit in tava, la temperatura camerei, apoi se pune la frigider peste noapte pentru a se felia frumos, fara sa se sfarame.
Obtinem un drob foarte gustos, cremos si aromat.
Incercati si voi aceasta reteta de drob de miel, va asigur ca este grozava. Pofta buna!
Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulceIncearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pasIncearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de PasteRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii