Drob de miel-reteta mea

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
medie
Drob de miel-reteta mea

Ingrediente

  • -organe de miel (ficat,plamani,inima,rinichi,splina,limba )-am avut aproape un kg de organe
  • -prapur de miel
  • -1 franzela
  • -5 oua
  • -3 legaturi de ceapa verde
  • -2 legaturi de usturoi verde
  • -1 lg (lingurita ) menta
  • -2 legaturi de patrunjel
  • -2 legaturi de marar
  • -sare,piper
  • -lapte
  • -4-5 oua fierte tari

Mod de preparare

-organele se spala bine,dupa care se pun in lapte pentru 3-4 ore.

-dupa aceea se pun in apa la fiert

-dupa ce au fiert si s-au racit le taiem cubulete

-franzela o feliem si o punem la inmuiat in lapte

-tocam legumele(ceapa,usturoiul) si verdeturile

-amestecam organele maruntite cu painea inmuiata si stoarsa,verdeturile,menta si cele 5 oua,sare piper

-ungem forma de copt cu ulei,punem prapurele mielului (aveti grija sa-l tineti tot timpul ,inainte de a-l folosi in apa pentru a nu se usca),umplutura si oua fierte intregi infipte in umplutura, sa fie acoperita de aceasta.Acoperiti totul cu prapure,ungeti cu ulei deasupra si dati la cuptorul incins la 250*.Dupa 10 minute reduceti focul la mediu (180-200),pana ce e frumos rumenit si trece proba scobitorii.

Cu aceeasi umplutura se pot umple si coastele mielului,iese ceva absolut delicios.Ardelenii fac in mod deosebit drobul in acest fel

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Miel umplut

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Miel umplut
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise