Din ingredientele pentru aluat, facem o coca.
Din ingredientele pentru aluat, facem o coca pe care o framantam bine, apoi o lasam la dospit, pina isi dubleaza volumul. Eu am pus ingredientele in masina de facut paine, pe programul ALUAT ( Dough).
Intre timp, preparam umplutura.
Ceapa se curata si se taie marunt, apoi se trage la tigaie intr-o lingura buna cu unt.
Se iau organele si se taie cuburi, apoi se pun peste ceapa trasa la tigaie. Le lasam la foc mic, le asezonam si fierb cam 20 de minute. Avem grija sa mai amestecam, din cand in cand.
Se lasa la racit, apoi se macina cu masina de tocat carnea. Verdeata si ouale fierte se trec si ele prin masina de macinat carne.
Se pune usturoi verde tocat sau cativa catei de usturoi, piper, sare si ouale crude. Toate acestea se amesteca cu smantana.
Intindem prapurul de la miel, dar nu inainte sa fie lasat in prealabil in apa calduta. Compozitia se inveleste cu prapurul de miel si apoi o asezam in mijlocul tavii de tarta unsa cu unt.
Din aluatul obtinut, facem o cununa impletita in doua, pe care o punem pe margimea tavii, imprejurul drobului. Ungem coronita cu galbenus si punem cateva oua din lemn invelite in folie.
Dam tava la cuptorul dinainte incalzit, la 180 de grade C, pentru 50-60 de minute, pana cand s-a rumenit frumos.
Scoatem tava din cuptor, indepartam ouale de lemn si punem altele de gaina, inrosite.
Drobul se poate servi atat cald, cat si rece.
Sa-l mancati sanatosi si sa aveti pofta mare !
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de postPrajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nucaReteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii