Drob de miel altfel

Partea cea mai grea este sa transezi mielul.

Timp pregatire
315 minute
Complexitate
medie
Drob de miel altfel

Ingrediente

  • pulpa din față a mielului cu coaste
  • măruntaiele de la un miel
  • 6 ouă fierte
  • ceapă verde 2 legături
  • usturoi verde 2 legături
  • mărar verde 1 legătură
  • pătrunjel verde 1 legătură
  • sare iodată
  • piper proaspăt măcinat
  • ouă crude 4 bucăți
  • muștar dijon (cel cu boabe) 2 linguri
  • vin alb demisec 250 ml.

Mod de preparare

Partea cea mai grea este să transezi mielul și să reușești să ridici carnea de pe coaste fără să o rupi.

Între timp se pun la fiert măruntaiele de miel. Se toacă mărunt, se adaugă verdeturile tocate mărunt.

Se asezonează de sare. piper și se amestecă bine cu ouăle crude.

Se începe procedeul de umplere (Ideal ar fi să nu fiți singuri la acest pas! Adică se umpli mielul, să faci și poze……..)

Se pune un strat de umplutura, unul de ouă fierte apoi umplutura până se umple mielul.

Să nu fie prea umplut, fiindcă se mai umflă și apoi riscați să crape.

Se coase deschizătura, apoi se presară sare iodată, piper proaspăt măcinat și rozmarin.

Se asezonează și cu câteva feliuțe de slănină, să nu se ardă prea tare coastele. Se pune în cuptorul preîncălzit cca. 10 minute la foc iute că să se rumenească, apoi se stinge totul cu vin și se lasă cca. 2 ore jumătate la foc mic că să se pătrundă bine, acoperit. Din când în când se mai umezește cu zeamă din tavă.

O tușă finală a fost ungerea cu un pic de muștar dijon. Se mai lasă cca. 10 minute până se topește muștarul.

Poftă bună!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gogosi de post

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Reteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise