Drob de miel

Organele de miel spalate foarte bine, tinute cam 15-20 minute in apa rece, le fierbem in apa multa.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Drob de miel

Ingrediente

  • -organe de miel (1 kg)
  • -1 legatura usturoi verde (3 fire)
  • -3 legaturi ceapa verde (10-12 fire)
  • -3 oua
  • -sare
  • -piper
  • -boia dulce
  • -leustean verde (2-3 fire)

Mod de preparare

Organele de miel spalate foarte bine, tinute cam 15-20 minute in apa rece, le fierbem in apa multa cu o lingura de sare si un fir de leustean verde.Aveti grija sa le spumiti pentru ca vor face multa spuma. Cand sunt fierte le scoatem pe o tava sau intr-un vas si le lasam la racit.

Cand putem lucra cu ele si nu ne prajim pe degete taiem organelle in bucati mai mici care sa incapa in masina de macinat.

Cu o masina de tocat carne macinam carnea. Ceapa verde,usturoiul si leusteanul le tocam cu un cutit.

Intr-un castron amestecam toate ingredientele :organele macinate,verdeturile,sare,piper,boia si ouale. Le omogenizam foarte bine .

Pregatim 2 tavi mici de chec (eu am tavi de chec de 15 cm lungime ) pe care am pus hartie de copt si le-am stropit cu ulei .

Compozitia de drob am impartit-o in doua in cele doua tavi si am aranjat-o uniform .

Punem tavile la copt in cuptorul incins la 180 grade pentru 30 minute . Inainte de servire se lasa la racit, se taie mai usor cand este rece.

Pentru a servi drobul am pregatit un sos de hrean din 3 bucati de hrean, cred ca au avut vreo 400 gr,curatate de coaja si taiat pe lungime. Am fiert hreanul in apa cu sare pana s-a inmuiat.Cand a fost rece l-am tocat cu masina de tocat carne. Intr-un vas pe foc mic am pus 2 linguri de ulei, hreanul tocat ,sare,putin piper si 200 ml lapte amestecat cu 1 lingura amidon de porumb. Se gateste pe foc mic amestecand pana cand se ingroasa putin .

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gogosi de post

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Reteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise