Ingrediente
-organe de miel (1 kg), -1 legatura usturoi verde (3 fire), -3 legaturi ceapa verde (10-12 fire), -3 oua, -sare, -piper, -boia dulce, -leustean verde (2-3 fire)
Dificultate: Medie | Timp: 1h 30 min
0 voturi
Mod de preparare
Cand putem lucra cu ele si nu ne prajim pe degete taiem organelle in bucati mai mici care sa incapa in masina de macinat.
Cu o masina de tocat carne macinam carnea. Ceapa verde,usturoiul si leusteanul le tocam cu un cutit.
Intr-un castron amestecam toate ingredientele :organele macinate,verdeturile,sare,piper,boia si ouale. Le omogenizam foarte bine .
Pregatim 2 tavi mici de chec (eu am tavi de chec de 15 cm lungime ) pe care am pus hartie de copt si le-am stropit cu ulei .
Compozitia de drob am impartit-o in doua in cele doua tavi si am aranjat-o uniform .
Punem tavile la copt in cuptorul incins la 180 grade pentru 30 minute . Inainte de servire se lasa la racit, se taie mai usor cand este rece.
Pentru a servi drobul am pregatit un sos de hrean din 3 bucati de hrean, cred ca au avut vreo 400 gr,curatate de coaja si taiat pe lungime. Am fiert hreanul in apa cu sare pana s-a inmuiat.Cand a fost rece l-am tocat cu masina de tocat carne. Intr-un vas pe foc mic am pus 2 linguri de ulei, hreanul tocat ,sare,putin piper si 200 ml lapte amestecat cu 1 lingura amidon de porumb. Se gateste pe foc mic amestecand pana cand se ingroasa putin .