Drob de miel

Pentru prepararea acestei retete, trebuie sa acordam o atentie deosebita organelor de miel.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Drob de miel

Ingrediente

  • organe de miel (1-1.5 kg)
  • 2 legaturi ceapa verde
  • 4-5 catei usturoi
  • 3 frunze leustean
  • 4 oua
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita amestec ras el hanout
  • 1 morcov

Mod de preparare

Pentru prepararea acestei retete, trebuie sa acordam o atentie deosebita organelor de miel. Trebuie curatate de grasime si spalate in mai multe randuri de apa rece. Rinichii eu ii tin pentru 20-30 minute, in apa rece cu otet, pentru a scoate din ei mirosul.

De obicei, folosesc organele de la un singur miel, au in jur de 1 kg si imi iese o tava de chec de 25 cm.

Asa cum am spus mai sus, am spalat si curatat foarte bine organele mielului.

Le punem intr-un vas mare cu apa si o lingura de sare, la fiert, pentru 40-50 minute.

Le lasam sa se raceasca si eu le-am dat prin masina de carne cu ciur mare. Se pot taia cu cutitul foarte marunt daca doriti.

Am macinat ceapa verde, usturoiul, leusteanul si morcovul curatat de coaja.

Intr-un castron mare, am amestecat organele tocate, legumele macinate si am adaugat sare, piper, ras al hanout si ouale batute in prealabil cu o furculita.

Am omogenizat foarte bine si am gustat de sare.

Pregatim o tava de chec de 25 cm lungime pe care o ungem foarte bine cu unt sau ulei. Asezam si aranjam frumos compozitia in tava.

Punem tava in cuptorul incins, la 180 grade C, pentru 30-40 minute.

Se serveste rece alaturi de sos de hrean, salata sau mustar.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Madlene cu suc de clementine

Madlene cu suc de clementine

Se mixeaza oul cu sarea si cu zaharul.

Madlene cu suc de clementine
Chiftelute aperitiv - reteta simpla si gustoasa pentru orice ocazie

Chiftelute aperitiv - reteta simpla si gustoasa pentru orice ocazie

O reteta simpla si gustoasa de chiftelute aperitiv, perfecte pentru orice ocazie speciala sau o simpla petrecere in familie....

Chiftelute aperitiv - reteta simpla si gustoasa pentru orice ocazie
Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

Ceapa verde o curatam, o taiem rondele, ceapa uscata o curatam si o tocam marunt.

Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise