Drob cu ciuperci (vegetarian)

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa
Drob cu ciuperci (vegetarian)

Ingrediente

  • Pentru o forma de cozonac:
  • 1. 1 kg de ciuperci
  • 2. 10 oua
  • 3. 2 legaturi de patrunjel
  • 4. 4 legaturi de marar
  • 5. 7 legaturi de ceapa verde
  • 6. piper, sare
  • 7. unt pentru calit

Mod de preparare

Pentru ca Pastele nu l-am petrecut acasa, ci alaturi de bunicii sotului, am preparat cateva mancaruri care sa faca fata transportului pe o distanta mai mare. Astfel, am pregatit un tort cu ciocolata (care mi-a dat ceva emotii insa a ajuns cu bine), o pasca, o tarta cu spanac si pentru ca stiam ca bunica il va pregati pe cel din carne de miel, am facut acest drob vegetarian. Despre toate celelalte, in zilele viitoare.

Ciupercile le cureti, le speli si le tai marunt. In final eu nu am folosit chiar un kilogram fiindca nu mi-a placut cum aratau coditele asa ca le-am aruncat.

Ceapa, mararul, patrunjelul, le tai pe toate marunt. Incingi cam o lingura de unt intr-o tigaie si calesti ciupercile plus jumatate din cantitatea de ceapa. Cand arata facute, le iei de pe foc si le amesteci cu restul de ceapa si verdeturi, condimentezi dupa gust. Opt oua din cele zece le bati ca pentru omleta si le adaugi in compozitie, amestecand bine, pentru a se omogeniza tot.

Pornesti cuptorul din timp, la 200 de grade.

Torni intr-o tava de cozonac tapetata cu hartie de copt, iar deasupra torni celelalte doua oua batute, care vor forma crusta. Bagi la cuptorul preincalzit pentru 50-60 de min. Se serveste rece, pe un platou, alaturi de o branza proaspata, ridichi, ceapa verde si ce-ti mai pofteste inima.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gogosi de post

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Reteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise