Dovleceiii folositi de mine sunt acei dovlecei mici si rotunzi.
Dovleceiii folositi de mine sunt acei dovlecei mici si rotunzi, dar daca sunt lasati mai mult, asa se fac mari; ei sunt tot atat de fragezi, cu seminte putine, la fel ca si dovleceiii mici.
Intr-un vas cu ulei si o ceasca cu apa, se pun morcovii, patrunjelul, telina, vanata, toate curatate, spalate si taiate cubulete, apoi ceapa taiata julien, kapia fasii, ardeiul iute rondele, conopida si brocoli care au fost tinute in apa rece pentru a iesi gazele din interior, apoi ciupercile spalate si taiate tot cuburi, usturoiul zdrobit, pastaile spalate, curatate si taiate mai mici,1 lingurita cu sare si se lasa pe foc 10 minute; dupa acest timp, se adauga vinul, orezul spalat, bulionul si se lasa pe foc pana scade. Am pus orez ca sa se formeze un liant cu legumele, atunci cand dovlecelul este taiat.
Se potriveste de gust dupa ce orezul s-a umflat si legumele au scazut, apoi se da vasul deoparte.
Dovleceilor li se taie un capac ca si la pepeni, cu o lingura se scobesc cu atentie ca sunt foarte fragezi, dupa cum am spus, apoi se pun in interior pana la jumatate legume, peste legume se pun rosii, se acopera cu legume pana sus, se pune capacul, apoi dovleceii se pun in tava si se pun la cuptor 1 h, verificand din cand in cand, daca sunt moi; nu trebuie lasati prea mult sa nu se crape.
Aceasta mancare se serveste doar dupa ce s-a racit foarte bine.
Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulceIncearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pasIncearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de PasteRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii