Dovleceii se golesc de miez;frunzele(nu batrine,aspre si tari),se dau in citeva clocote;cind se fierb, nu se pun toate o data;250 g se impart cam la 4-5 si apoi se dau in clocot.Orezul,curatat de impuritati,se pune in apa calduta;se lasa 30 minute.Carnea se taie petratele de cca 4-5 mm.
Cind orezul e gata,se spala f bine;se pune sarea(1 lingurita si jumate pt cantitatea asta de orez), se pune intr-o strecuratoare,sa se scurga putin(citeva minute);se pune sarea(1 lingurita si jumate pt cantitatea asta de orez),condimentele;se mesteca bine(cu mina);se pune carnea(iar se mesteca cu mina);se pune, apoi uleiul(asa rece) si menta;se mesteca cu o lingura.Gata umplutura.
Se umplu dovleceii, lasind cca 2 1/2-3 cm gol,pt a lasa spatiu orezului sa se faca(vezi foto).Se fac sarmalute din frunzele de vita de vie(grosime apr.deget inelar;lungime cca 4-5 cm).Rosiile, se taie felii rotunde(ca pt pizza),cu coaja,fara cotor.Jumatate din rosiile taiate,se pun intr-o cratita;peste ele se aranjeaza dovleceii;peste dovlecei se presara usturoiul taiat felii;peste se aranjeaza sarmalutele si apoi cealalta jumatate de rosii.Se pune apa(cit sa cuprinda),sare(cca 1 lingurita cu virf);se pune pe foc mare;cind fierbe,se gusta zeama (de sare);daca mai e nevoie se mai pune(sare).Se da, apoi la foc f mic(cel mai mic pe care-l avem);se lasa sa fiarba,asa cca 1 1/2-2 ore.Cind e gata,se scurge(daca are putina zeama),se lasa cca 20 minute,se rastoarna.Se serveste calda,cu iaurt linga.
Descopera reteta simpla de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Un deliciu ciocolatos, cu o textura moale in...
Reteta de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Deliciu ciocolatos si usor de preparatKaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie. Un mezel natural de casa fara afumare, extrem de...
Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosieRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii