Spalam dovleceii, ii curatam de coaja, ii taiem in doua pe lungime.
Scobim miezul cu o lingurita, presaram sare in interior si ii punem cu gura in jos pe un tocator.
Curatam ceapa, o tocam, morcovul il decojim si il taiem fasii subtiri.
Ardeiul rosu il taiem bucati potrivite, rosia o decojim si o facem cuburi.
Rosiile decojite le tocam marunt.
Intr-o tigaie incingem uleiul, punem ceapa, morcovul si ardeiul.
Le inabusim 2-3 minute, punem nautul, lasam alte 2 minute apoi adaugam rosia si rosiile decojite.
Amestecam bine, turnan jumatate de cana cu apa.
Dam gust cu sare si piper, lasam pe foc pana scade tot lichidul.
Cand este gata, tragem de pe foc tigaia, punem busuiocul, cimbrul si patrunjelul verde tocat marunt.
Amestecam 3/4 de cana cu apa cu sosul de legume, il turnam intr-un vas yena.
Dovleceii ii umplem cu amestcul pregatit.
Ii asezam in vas, punem capacul si ii introducem in cuptor pentru 40 de minute, la o temperatura potrivita.
Descoperim vasul si mai lasam circa 15 minute dovleceii in cuptor.
Cand sunt gata, ii scoatem, ii lasam putin la racorit apoi servim!
Incearca reteta noastra delicioasa de prajitura cu foi de cacao, crema fina de zmeura si glazura de ciocolata. Un desert...
Prajitura cu foi de cacao, crema de zmeura si glazura de ciocolata. Reteta delicioasa si aromataReteta de ciorba de gaina cu taitei de casa. Ciorba de gaina cu taitei de casa reteta simpla si gustoasa. Reteta de zama de...
Ciorba de gaina cu taitei de casaPapricas de pui cu galuste de faina. Se curata, se spala bine carnea (eu am dezosat pieptul si i-am înlăturat pielea), se...
Papricas de pui cu galuste de fainaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii