Dovlecei umpluti cu ciuperci la cuptor

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
redusa
Dovlecei umpluti cu ciuperci la cuptor

Ingrediente

  • 3 dovlecei potriviti
  • 400 gr ciuperci proaspete
  • 1 ardei kapia
  • 1 ardei galben
  • 1 ceapa verde
  • 1 ceapa uscata
  • 1 morcov mic
  • 250 gr rosii decojite in suc propriu
  • sare
  • piper
  • 4 crengute marar verde
  • 3 crengute patrunjel verde
  • 1 catel de usturoi
  • rozmarin uscat
  • 3 linguri ulei
  • 1 lingura pasta de tomate

Mod de preparare

Ardeiul kapia, cel galben, ii curatam de seminte, cotor si ii taiem bucati mai mari.

Ceapa o curatam, o tocam marunt, iar pe cea verde o curatam si o taiem rondele.

Morcovul il decojim, il taiem bucatele mai mari, ciupercile le spalam si le taiem felii.

Intr-o tigaie incingem uleiul, punem ceapa, ceapa verde, morcovul si le innabusim 2-3 minute.

Punem ciupercile pentru 2-3 minute, apoi ardeii.

Adaugam 3/4 cana cu apa, sare si piper dupa gust.

Lasam sa scada la foc potrivit, timp in care mai invartim in legume.

Cand mai este putina zeama, tocam rosiile marunt si le punem in tigaie.

Cand a scazut bine lichidul, tragem tigaia de pe foc, presaram mararul verde, tocat marunt si usutroiul curatat si pisat. Amestecam bine.

Spalam dovleceii, ii taiem in doua pe lungime, ii scobim cu grija sa nu ii rupem.

Ii asezam intr-o tava tapetat cu hartie de copt, presaram sare si putin rozmarin uscat.

Umplutura o repartizam in interiorul dovleceilor.

Pasta de tomate o desafacem cu o cana de apa, o punem in tava, printre dovlecei.

Acoperim dovleceii, ii introducem in cuptorul incins la o temperatura potrivita pentru 45-50 de minute.

Dupa acest timp ii descoperim si ii mai lasam cam 15 minute, ridicand putin temperatura cuptorului.

Cand sunt gata, ii scoatem sa se racoreasca putin, presaram patrunjel verde tocat si servim.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Madlene cu suc de clementine

Madlene cu suc de clementine

Se mixeaza oul cu sarea si cu zaharul.

Madlene cu suc de clementine
Chiftelute aperitiv - reteta simpla si gustoasa pentru orice ocazie

Chiftelute aperitiv - reteta simpla si gustoasa pentru orice ocazie

O reteta simpla si gustoasa de chiftelute aperitiv, perfecte pentru orice ocazie speciala sau o simpla petrecere in familie....

Chiftelute aperitiv - reteta simpla si gustoasa pentru orice ocazie
Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

Ceapa verde o curatam, o taiem rondele, ceapa uscata o curatam si o tocam marunt.

Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise