Intr-un vas, se amesteca carnea, parmezanul, ouale, pesmetul, busuiocul tocat, nucsoara, sare si piper.
Intr-un vas, se amesteca carnea, parmezanul, ouale, pesmetul, busuiocul tocat, nucsoara, sare si piper.
Dovleceii se taie in doua si se scobeste mijlocul. Se umplu cu amestecul de carne.
In ceea ce urmeaza, sunt doua posibilitati de a gati dovleceii, fie ii faceti in tigaie, fie la cuptor, eu am ales varianta cu mai putina prajeala si anume la cuptor, nu de alta, dar intr-un meniu, sa fie si antreul prajit si felul principal, ar fi prea mult dupa mine.
Se unge un vas termorezistent cu ulei, se asaza dovleceii umpluti si se dau la cuptor, la foc mediu, timp de 35-40 min. Intr-o tigaie, se incinge putin ulei de masline, se adauga un catel de usturoi, zdrobit cu lama cutitului, se lasa putin sa isi scoata aromele, dupa care se pune sucul de rosii si putina sare si se lasa sa fiarba 10 min, iar la fina,l se adauga cateva frunze de busuioc verde.
Daca alegeti varianta prajita, se procedeaza astfel: se incinge uleiul intr-o tigaie, dupa care se pun dovleceii si se lasa sa se faca la foc mic, cu capac, intorcandu-i pe toate partile. In uleiul unde s-au prajit dovleceii, se pune sucul de rosii se condimenteaza si se lasa sa fiarba ~ 10 min.
Pofta buna!
Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionalaO reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat
Drob de puiDescopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...
Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pasRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii