Dovlecei umpluti

Timp pregatire
90 minute

Ingrediente

  • 12 dovlecei mai rotunzi, 150 gr. carne de vitel tocata, 50 gr. slanina tocata, o ceapa, 2 catei de usturoi, o crenguta busuioc, 3 linguri de orez fiert, 1 ou, 2 linguri de parmezan ras, 30 gr. unt, 2 linguri ulei de masline, sare, piper.
  • Pentru sosul de rosii: 1 kg. de rosii, 1 ceapa, 1 catel de usturoi, 1 crenguta tarhon, 2 varfuri de cutit cu ierburi aromate (rozmarin, cimbru), 3 linguri ulei de masline, 1 cub de zahar, sare, piper.

Mod de preparare

Bagati dovleceii in apa clocotita, lasati-i 5 minute si puneti-i sa se scurga. Taiati un capacel si scobiti-i cu o lingurita pana la 1 cm de margini. Opariti rosiile, curatati-le de pielita si taiati-le cubulete. Puneti uleiul sa se-ncinga si lasati sa se rumeneasca o ceapa tocata marunt. Adaugati carnea si slanina si lasati-le sa se caleasca si ele. Turnati deasupra miezul (scobit) de dovlecel si 2 linguri de cubulete de rosii. Lasati 5 minute sa fiarba, apoi zdrobiti amestecul cu o furculita. Varsati-l intr-un castron si amestecati-l cu orezul fiert, parmezanul ras, usturoiul pisat si busuiocul taiat. Incorporati oul, sarea si piperati. Incingeti cuptorul. Umpleti dovleceii, puneti capacelele la loc, asezati-i intr-un vas de jena, uns cu unt. Puneti cate putin unt pe fiecare dovlecel si bagati-i la cuptor, timp de 45 de minute. Intre timp, preparati sosul de rosii: puneti cubuletele de rosii (ramase) intr-o cratita, cu o ceapa si un catel de usturoi (tocate), cu tarhonul si ierburile aromate. Varsati deasupra uleiul de masline, adaugati zaharul, sarati, piperati si lasati-le sa fiarba 10 minute. Inainte de a-i servi, turnati sosul de rosii peste dovlecei. Se pot consuma reci sau calzi, dupa gust.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Madlene cu suc de clementine

Madlene cu suc de clementine

Se mixeaza oul cu sarea si cu zaharul.

Madlene cu suc de clementine
Chiftelute aperitiv - reteta simpla si gustoasa pentru orice ocazie

Chiftelute aperitiv - reteta simpla si gustoasa pentru orice ocazie

O reteta simpla si gustoasa de chiftelute aperitiv, perfecte pentru orice ocazie speciala sau o simpla petrecere in familie....

Chiftelute aperitiv - reteta simpla si gustoasa pentru orice ocazie
Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

Ceapa verde o curatam, o taiem rondele, ceapa uscata o curatam si o tocam marunt.

Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise