autor:

gheli1

» » Mancaruri cu carne

Dovlecei umpluti

Autor: gheli1 (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Grecia


    Reteta postata pe: 16 septembrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: gheli1 (Chef de cuisine)   
Specific:  

Grecia


Reteta postata pe: 16 septembrie 2013

Ingrediente
6-7 dovlecei mici, 300 gr carne tocata de vita, 1 ceasca de orez, 1/2 buchet de marar, 1 ou, 1 lamaie, 2-3 liguri faina fara varf, sare,, piper,, ulei

Dificultate: Redusa Timp: 1h 15 min

0 voturi

Mod de preparare

-se curata dovleceii de coaja

-se taie in doua si se curata (ca in fotografie) pulpa

umplutura:

-carnea tocata+ceapa trecuta pe rezatoare+mararul +orezul- putin ulei +sare,piper (dupa gust)

-se amesteca pana se omogenizeaza

-se umple dovleceii

-se pun pe o cratita larga

-se acopera cu apa

-se fierb 40 de minute

-se toarna zeama ramasa dupa fiert in alt vas

-se pune pe foc mic pana pregatim ingroseala



-ingroseala:

-faina se amesteca cu apa pana ce se dizolva

-se amesteca si se toarna in cratita in care este zeama de la dovlecei

-se amesteca continuu sa nu faca cocolase

-se fierb 2-3 minute se trage de pe foc si pregatim liezonul:

-intr-un vas se bate oul se adauga zeama de la lamaie

-se ia putin din zeama fierbinte si se pune peste oul batut cu lamaia

-se toarna peste sosul obtinut din cratita amestecand continuu sa nu se faca oul omleta

-se potriveste gustul cu sare si piper

-se toarna sosul obtinut peste dovlecei

-se servesc cu o felie de branza
Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecei umpluti" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Dovlecei umpluti

Dovlecei umpluti

Intr-o cratita se pune carnea tocata la prajit in ulei incins. Dupa ce s-a dus sangele, se adauga

6 voturi    6 comentarii
2h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Dovlecei umpluti cu carne

Dovlecei umpluti cu carne

Intr-un vas, se amesteca carnea, parmezanul, ouale, pesmetul, busuiocul tocat, nucsoara, sare si

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii

  • Eugen Posa , 01 iulie 2014

    Ca sa nu se vada "ingroseala" si liezonul" "Nu dizon com sa an moldave, musiu Șarlă"

  • Ioan Marinescu , 01 iulie 2014

    De ce nu aveti "x" de anulare a reclamei "Da un like pe facebooK?!Vreti sa ne mancati zilele?!

  • Mirelapaul Radescu Gheondea , 24 aprilie 2014

    poli,kalo

    • gheli1

      gheli1 (Chef de cuisine) , 24 septembrie 2013

      le-ati facut oare? ca intr-adevar sant tare gustoși....mulțumesc!!

    • MARIUCA , 21 septembrie 2013

      GUSTOSI TARE,...!

    • Rodica Georgescu , 21 septembrie 2013

      mmmmmmmmmmmmmmm ce bunnnnnnnnnnnnnnnnnnn

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 15 min

0 voturi

Ingrediente

  • 6-7 dovlecei mici
  • 300 gr carne tocata de vita
  • 1 ceasca de orez
  • 1/2 buchet de marar
  • 1 ou
  • 1 lamaie
  • 2-3 liguri faina fara varf
  • sare,
  • piper,
  • ulei

Raporteaza reteta

Retete
de gheli1
Strudel cu mere impletit

Strudel cu mere impletit

-se face un aluat din ingredientele din reteta in afara de unt+faina -se pune la frigider 30 minute -se

2 voturi    0 comentarii
3h
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu mere

Prajitura cu mere

Se framanta un aluat din toate componentele,ultimul va fi untul care trebuie taiat in felii asa inghetat

2 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Dulciuri diverse
Choux a la creme

Choux a la creme

Pentru aluat se pun la fiert toate componentele in afara de oua si faina. faina se adauga toata

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje

gheli1 (Chef de cuisine)

le-ati facut oare? ca intr-adevar sant tare gustoși....mulțumesc!!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi

Se portioneaza carnea si se pune intr-un ceaun de tuci,eu am un ceaun foarte mare,asa cam de 30 kg. pe care il folosesc la multe feluri

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Fripturi
Rata pe varza Rata pe varza

Varza se toaca marunt si se freaca cu sare. Ceapa tocata si un morcov ras se inabusa in putin ulei si 2 linguri apa.Se adauga apoi

7 voturi    7 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
PIEPT DE PUI CU SOS DE SOIA