Ingrediente
3 dovlecei rotunzi, 200 g piept de pui, 200 ml suc de rosii, 100 g ciuperci, 100 g rosii cherry, 1 ceapa mica, 1 morcov, 1 ardei galben, 1 ardei kapia, ulei de masline, cimbru, busuioc, oregano, sare de mare, piper
Dificultate: Medie | Timp: 1h 30 min
5 voturi
Mod de preparare
Cu o lingurita se scobesc in interior si se pastreaza tot miezul.
Legumele se spala si se toaca marunt.
Pieptul de pui se spala se taie bucati mici, se condimenteaza cu sare si piper.
Intr-o tigaie se incinge uleiul de masline, se adauga pieptul de pui, se lasa cateva minute pana se rumeneste usor pe ambele parti.
Se adauga legumele tocate, miezul de la dovlecei, cimbru, busuioc, oregano, sare , piper dupa gust si se lasa la foc mic.
Fiecare dovlecel rotund se umple cu amestecul de pui si legume, apoi se asaza intr-o tava termorezistenta in care se adauga sucul de rosii si se da la cuptorul preincalzit la 180 grade timp de 40 - 45 minute.
Dovleceii rotunzi umplut se servesc calzi alaturi de sosul de rosii.
S-aveti pofta !