Dovlecei rotunzi umpluti cu carne

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Dovlecei rotunzi umpluti cu carne

Ingrediente

  • 450 gr carne tocata (vita si porc)
  • 80 gr orez
  • 6-7 dovlecei rotunzi
  • O ceapa
  • 1 morcov
  • 2 linguri suc de rosii (pt carne)
  • Sare, piper, 2 linguri ulei, un ou.
  • Pentru sos: o ceapa mica, o suvita de ardei gras rosu, o lingura faina, 200 gr rosii in bulion tocate, 3 linguri ulei, patrunjel verde, ½ lingurita de zahar, 250 ml apa calda, ½ lingurita sare.

Mod de preparare

Da morcovul pe razatoarea mica, ceapa o toci marunt si le pui impreuna la calit in ulei, pana se inmoaie, fara sa se rumeneasca. Adauga peste ele orezul spalat si scurs si caleste pana se evapora apa. Dupa racire pune acest amestec peste carnea tocata, pune oul, 2 linguri suc de rosii, sare si piper dupa gust.

Intr-o cratita joasa (in care sa incapa toti dovleceii unul langa altul), caleste in ulei ceapa si bucata de ardei tocate fin 2-3 min, trage de pe foc si pune faina amestecand, toarna rosiile in bulion, zaharul, sarea, pune din nou pe foc. Toarna apa calda treptat si lasa sa fiarba 5 min pe aragaz. Aseaza dovleceii cu taietura in sus si cu ,,capacelele,, puse si introdu cratita la cuptor , la foc mic-mediu cam 30 minute. La final presara patrunjel tocat marunt.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala
Drob de pui

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Drob de pui
Oua vopsite natural  in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise