Reteta postata pe: 21 iunie 2011
Ingrediente
3 dovlecei medii, 2-3 linguri faina, 2 oua, 4-5 catei de usturoi, 5 linguri smantana, sare, ulei pentru prajit
Dificultate: Redusa | Timp: 20 min
Mod de preparare
Curatam dovleceii de coaja, apoi ii taiem rondele de cca 1 cm grosime. Nu ii saram pentru a nu se muia prea tare. Ii dam prin amestecul de faina, sare si ou (ca la snitele) si, ii prajim in ulei incins.
Ii servim imediat cu un sos din mujdei de usturoi amestecat cu smantana.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecei pane" nu uita sa-i faci un
review
Alte retete
din Aperitive
Se spala , se curata de coaja dovleceii, se taie rondele.Se presara cu sare si se lasa la scurs.
Separat
13 voturi
27 comentarii
1h 20 min
Se curata dovleceii de coaja,se taie rondele sau pe lung.Se dau dovleceii prin faina apoi prin ouale
4 voturi
4 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Olimpia Tuteanu , 28 octombrie 2013
bunnnnnn
Anonim , 27 octombrie 2013
Cine nu o mai facut mujdei de usturoi cu smsntana nici nu stie ce sa faca cu cele 5 linguri de smantana
Teo Teo , 27 octombrie 2013
Carmen Munteanu:Ii servim imediat cu un sos din mujdei de usturoi amestecat cu smantana.
Maria Crisu , 27 octombrie 2013
Carmen Munteanu:Ii servim imediat cu un sos din mujdei de usturoi amestecat cu smantana.
Anisoara Hera , 15 august 2013
bun...si eu pregatesc.
Carmen Munteanu , 15 august 2013
Si cu cele 5linguri de smintina ce face? Probabil o masca de tenn in timp ce prajim dovleceii.
Dragoi Valerica , 09 iulie 2013
Super bun!
www.divainbucatarie.ro (Chef de cuisine) , 22 iunie 2011
Multumesc Ramona! Multumesc Licuta! Va doresc o zi frumoasa!
Margot (Chef de cuisine) , 22 iunie 2011
Eu tocmai, ca stiam ca feiile de dovlecei se sareaza si se lasa cca 30 min sa-si lasa apa.Apoi se scurg si se contiua gatitul.Preparate direct sunt prea tari feliile si gustul e altul. Nu devin sarate, pt ca apa lasata se scurge odata cu sarea. Eu zic cine nu a facut pana acum asa ceva sa incerce ambele variante. Si inca o obiectie: nu se servesc imediat.se lasa la racit, iar de la frigider sunt si mai bune.
Licuta Marin (Chef de cuisine) , 21 iunie 2011
Arata f.f. bine!*****)
www.divainbucatarie.ro (Chef de cuisine) , 21 iunie 2011
Multumesc Mirey!
Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 21 iunie 2011
Ce bunãtate!!!
mirey (Chef de cuisine) , 21 iunie 2011
Foarte gustos!