1. Se spala dovleceii, se curata de codita si de varf, iar apoi se taie in doua si fiecare jumatate se taie in sferturi.
2. In borcane de aproximativ 2 l se aseaza pe fund marar, dafin,catei de usturoi, piper boabe si mustar boabe.
3. apoi se aseaza feliile de dovlecei in picioare, iar printre ei se mai pune marar.
4. Cand terminam primul rand adaugam iar dafin, piper, usturoi, mustar si putem pune randul urmator.
5. La final se adauga iar condimentele si este de preferat sa punem bete de marar deasupra pentru a-i tine in solutie.
6. Intr-o oala se prepara solutia: 2l de apa, cu 60 g sare, otetul si mierea de albine. Se aduce totul la ferbere si se toarna fierbinte peste dovlecei.
7. Se lasa intr-un loc insorit pentru 4-5 zile si gata. Apoi se pot manca alaturi de diferite preparate din legume si carne.
Pofta buna!
P.S. Trebuie sa va spun sa nu incercati reteta pentru iarna pentru ca nu va tine, solutia pentru murat are cu totul alte cantitati pentru cei de iarna.
Incearca o reteta usoara de cozonac pufos de post in doua culori, cu aluat simplu si cu cacao. Un desert delicios si aromat,...
Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustosIncearca o reteta simpla si delicioasa de chiftelute de soia in sos de rosii, perfecta pentru o masa gustoasa de post. Usor...
Chiftelute de soia in sos de rosii – reteta de post, simpla si delicioasaIncearca reteta simpla de cartofi gratinati la cuptor cu smantana si cascaval. O mancare delicioasa si cremoasa, usor de...
Cartofi gratinati la cuptor cu smantana si cascaval – reteta simpla si gustoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii