1. Se spala dovleceii, se curata de codita si de varf, iar apoi se taie in doua si fiecare jumatate se taie in sferturi.
2. In borcane de aproximativ 2 l se aseaza pe fund marar, dafin,catei de usturoi, piper boabe si mustar boabe.
3. apoi se aseaza feliile de dovlecei in picioare, iar printre ei se mai pune marar.
4. Cand terminam primul rand adaugam iar dafin, piper, usturoi, mustar si putem pune randul urmator.
5. La final se adauga iar condimentele si este de preferat sa punem bete de marar deasupra pentru a-i tine in solutie.
6. Intr-o oala se prepara solutia: 2l de apa, cu 60 g sare, otetul si mierea de albine. Se aduce totul la ferbere si se toarna fierbinte peste dovlecei.
7. Se lasa intr-un loc insorit pentru 4-5 zile si gata. Apoi se pot manca alaturi de diferite preparate din legume si carne.
Pofta buna!
P.S. Trebuie sa va spun sa nu incercati reteta pentru iarna pentru ca nu va tine, solutia pentru murat are cu totul alte cantitati pentru cei de iarna.
Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionalaO reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat
Drob de puiDescopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...
Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pasRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii