Intotdeauna mi-au placut dovleceii cu usturoi. Din pacate, nu imi sunt la fel de simpatice prajelile in ulei mult – asadar, reteta era rezervata zilelor petrecute acasa, in excese calorice. Odata cu productia abundenta de dovlecei din propria gradina, am fost nevoita sa imi revizuiesc meniurile si sa improvizez in functie de cosul cules zilnic – asa a aparut reteta asta. Poate fi pregatita cu succes atat pe gratar, cat si in cuptor – in zilele ploioase.
Incinge bine gratarul. In cazul in care pregatesti dovleceii in cuptor, preincalzeste-l la 180 grade Celsius, pe grill, si aseaza un gratar peste o tava.
Pune feliile de dovlecel intr-un castron incapator. Toarna deasupra lor cele 2 linguri de ulei de masline, asezoneaza cu sare, piper negru, paprica afumata si combinatia de aromatice. Amesteca bine, pentru ca feliile sa se imbrace cu mirodenii si ulei.
Aseaza-le frumos pe gratarul incins. Lasa cam 5 minute pe o parte, apoi intoarce-le cu un cleste de bucatarie, sa se rumeneasca si pe cealalta parte.
Ia-le de pe gratar si aseaza-le intr-un vas de ceramica. Picura deasupra otetul balsamic si lingurita de ulei, presata cu patrunjel verde tocat si serveste imediat. Vara placuta, sanatoasa si parfumata!
Mai multe delicii culinare gasesti pe blogul ZanaEficientei.wordpress.com.
Incearca reteta noastra delicioasa de prajitura cu foi de cacao, crema fina de zmeura si glazura de ciocolata. Un desert...
Prajitura cu foi de cacao, crema de zmeura si glazura de ciocolata. Reteta delicioasa si aromataReteta de ciorba de gaina cu taitei de casa. Ciorba de gaina cu taitei de casa reteta simpla si gustoasa. Reteta de zama de...
Ciorba de gaina cu taitei de casaPapricas de pui cu galuste de faina. Se curata, se spala bine carnea (eu am dezosat pieptul si i-am înlăturat pielea), se...
Papricas de pui cu galuste de fainaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii