Dovlecei in stil mediteranean

Dovlecei in stil mediteranean

Ingrediente

  • 2 cesti de apa,
  • 1 ceasca de orez alb cu bob lung,
  • 3 linguri de ulei de masline,
  • 1 ceapa mare, tocata,
  • 1 ardei rosu mare, tocat,
  • 3 catei de usturoi, pisati,
  • 400 g de rosii decojite, taiate cubulete,
  • 3 cesti de dovlecei taiati marunt,
  • ½ lingurita de oregano uscat,
  • sare si piper dupa gust,
  • 400 g de fasole alba, la conserva (scursa de apa)

Mod de preparare

Fierbeti apa intr-o cratita medie si adaugati orezul. Reduceti focul, acoperiti si lasati sa fiarba la fic mic pentru 20 de minute.

Incingeti uleiul intr-o tigaie medie, la foc potrivit. Adaugati ceapa, ardeiul rosu si usturoiul si gatiti pana ce se inmoaie. Apoi puneti rosiile si dovlecelul, adaugati oregano, sarea si piperul. Dati focul mai incet, acoperiti si lasati la gatit pentru 20 de minute, amestecand din cand in cand.

Puneti fasolea din conserva in amestecul de rosii si dovlecei si lasati pe foc inca 10 minute. Serviti alaturi de orezul fiert.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Miel umplut

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Miel umplut
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise