Dovleceii se spala si se usuca bine cu un prosop de bucatarie.
Se taie in rondele foarte subtiri si se sareaza si pipareaza dupa gust.
Se incinge uleiul de masline intr-o tigaie antiaderenta si se calesc dovleceii pe ambele parti, pana iau o culoare aurie.
Se scot sa se scurga bine de ulei pe hartie de bucatarie absorbanta.
Usturoiul , frunza de patrunjel si ardeiul iute se taie marunt.
Se zdrobeste usturoiul cu sarea intr-un mojar, apoi se adauga frunza de patrunjel si ardeiul iute.
Se pun intr-un castronel si se adauga sucul de la o lamaie si 1 lingurita de ulei de masline; daca este inca prea gros mujdeiul se mai adauga putina apa.
Se servesc dovleceii presarati cu mujdei si cu lipie araba.
Pofta buna!
O reteta simpla si gustoasa de chiftelute aperitiv, perfecte pentru orice ocazie speciala sau o simpla petrecere in familie....
Chiftelute aperitiv - reteta simpla si gustoasa pentru orice ocazieCeapa verde o curatam, o taiem rondele, ceapa uscata o curatam si o tocam marunt.
Ciorba de fasole cu rasol si costita afumataRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii