Dovleac umplut cu stiuca si ciuperci

Se decupeaza un capac la dovleac, se curata de seminte, se condimenteaza cu sare si piper.

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
medie
Dovleac umplut cu stiuca si ciuperci

Ingrediente

  • 1 dovleac
  • 2 stiuci
  • 250 gr Ciuperci brune
  • 100 gr galbiori
  • 1 lamaie
  • 3 catei de usturoi
  • 3 crengute de cimbru
  • 4 crengute de patrunjel
  • 1 ardei iute
  • Sare
  • Piper
  • Ulei de masline

Mod de preparare

Se decupeaza un capac la dovleac, se curata de seminte, se condimenteaza cu sare si piper si apoi se unge cu ulei de masline.

Se eviscereaza stiucile, se spala si se sterg de excesul de lichid. Se curata usturoiul si se taie feliute subtiri.

Se condimenteaza stiucile cu sare si piper proaspat macinat. Se introduce in burta la fiecare stiuca feliute de lamaie, crengute de cimbru si feliute de usturoi. Se taie ciupercile , se condimenteaza cu sare si piper.

Se pune in dovleac un strat de crengute de patrunjel, ciuperci si cateva bucatele de usturoi si apoi se introduc stiucile.

Se pun deasupra restul de ciuperci, un ardei iute si crengute de cimbru. Se pune capacul la dovleac, se imbraca in folie de aluminiu si se coace o ora la foc mediu.

Cu 10 minute inainte sa scoatem dovleacul de la cuptor indepartam folia de aluminiu si dam cuptorul la maxim ca sa se imlature excesul de lichid cumulate la gatire.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

Multicooker Turbo Express

- 400 lei
1299.99 lei
899.99 lei
Pasca traditionala cu branza dulce

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Incearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Incearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise