Dovleac umplut cu stiuca si ciuperci

Se decupeaza un capac la dovleac, se curata de seminte, se condimenteaza cu sare si piper.

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
medie
Dovleac umplut cu stiuca si ciuperci

Ingrediente

  • 1 dovleac
  • 2 stiuci
  • 250 gr Ciuperci brune
  • 100 gr galbiori
  • 1 lamaie
  • 3 catei de usturoi
  • 3 crengute de cimbru
  • 4 crengute de patrunjel
  • 1 ardei iute
  • Sare
  • Piper
  • Ulei de masline

Mod de preparare

Se decupeaza un capac la dovleac, se curata de seminte, se condimenteaza cu sare si piper si apoi se unge cu ulei de masline.

Se eviscereaza stiucile, se spala si se sterg de excesul de lichid. Se curata usturoiul si se taie feliute subtiri.

Se condimenteaza stiucile cu sare si piper proaspat macinat. Se introduce in burta la fiecare stiuca feliute de lamaie, crengute de cimbru si feliute de usturoi. Se taie ciupercile , se condimenteaza cu sare si piper.

Se pune in dovleac un strat de crengute de patrunjel, ciuperci si cateva bucatele de usturoi si apoi se introduc stiucile.

Se pun deasupra restul de ciuperci, un ardei iute si crengute de cimbru. Se pune capacul la dovleac, se imbraca in folie de aluminiu si se coace o ora la foc mediu.

Cu 10 minute inainte sa scoatem dovleacul de la cuptor indepartam folia de aluminiu si dam cuptorul la maxim ca sa se imlature excesul de lichid cumulate la gatire.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gogosi de post

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Reteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise