Doughnuts

Timp pregatire
105 minute
Complexitate
redusa
Doughnuts

Ingrediente

  • Ingrediente pentru aluat:
  • 320 g făină
  • două gălbenușuri
  • 150 ml lapte integral
  • 35 g zahăr pudră
  • 15 g drojdie
  • 50 g unt
  • coaja rasă de la o portocală
  • un praf de sare
  • Glazura de ciocolată:
  • o ciocolată cu lapte/neagră
  • 25 g unt
  • o linguriță cu smântână integrală
  • bombonele colorate pentru decor

Mod de preparare

Zahărul și laptele se pun într-o cratiță, la foc mic, și se amestecă până când zahărul se topește.

Dizolvați drojdia în jumătate din cantitatea de lapte cald. Amestecați și puneți-o de-o parte.

Restul de lapte se pune din nou pe foc și se adaugă untul. Se încălzește ușor ( laptele nu trebuie să fiarbă ).

Făina și sarea se cern într-un castron încăpător unde se adăuga și laptele cu drojdia, laptele cu untul și cele două gălbenușuri. Se frământă un aluat elastic și se lasă să dospească până când își dublează volumul.

Întindem aluatul la o grosime de 1 cm și tăiem cu forma cercuri cărora le vom decupa apoi mijlocul ( dacă nu aveți forme de mărimi diferite, puteți folosi un pahar și un degetar pentru a decupa mijlocul ). Așezăm fiecare doughnut pe hârtie de copt și mai lăsăm să dospească circa 15-20 de minute.

Încingem uleiul, apoi reducem focul. Se coc pe ambele părți până când devin aurii. Le scoatem pe un șervețel și le lăsăm să se răcească.

Glazura se prepară pe bain marie. Amestecăm ciocolata mărunțită cu untul, iar după ce s-a topit adăugăm smântâna. Eu am folosit două tipuri de ciocolată.

Fiecare gogoașă am încins-o în glazura de ciocolată ( doar partea superioară ) apoi am presărat bomboane colorate.

Spor la bucătărit și poftă bună!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza dulce

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Incearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Incearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise