Doughnuts

Timp pregatire
105 minute
Complexitate
redusa
Doughnuts

Ingrediente

  • Ingrediente pentru aluat:
  • 320 g făină
  • două gălbenușuri
  • 150 ml lapte integral
  • 35 g zahăr pudră
  • 15 g drojdie
  • 50 g unt
  • coaja rasă de la o portocală
  • un praf de sare
  • Glazura de ciocolată:
  • o ciocolată cu lapte/neagră
  • 25 g unt
  • o linguriță cu smântână integrală
  • bombonele colorate pentru decor

Mod de preparare

Zahărul și laptele se pun într-o cratiță, la foc mic, și se amestecă până când zahărul se topește.

Dizolvați drojdia în jumătate din cantitatea de lapte cald. Amestecați și puneți-o de-o parte.

Restul de lapte se pune din nou pe foc și se adaugă untul. Se încălzește ușor ( laptele nu trebuie să fiarbă ).

Făina și sarea se cern într-un castron încăpător unde se adăuga și laptele cu drojdia, laptele cu untul și cele două gălbenușuri. Se frământă un aluat elastic și se lasă să dospească până când își dublează volumul.

Întindem aluatul la o grosime de 1 cm și tăiem cu forma cercuri cărora le vom decupa apoi mijlocul ( dacă nu aveți forme de mărimi diferite, puteți folosi un pahar și un degetar pentru a decupa mijlocul ). Așezăm fiecare doughnut pe hârtie de copt și mai lăsăm să dospească circa 15-20 de minute.

Încingem uleiul, apoi reducem focul. Se coc pe ambele părți până când devin aurii. Le scoatem pe un șervețel și le lăsăm să se răcească.

Glazura se prepară pe bain marie. Amestecăm ciocolata mărunțită cu untul, iar după ce s-a topit adăugăm smântâna. Eu am folosit două tipuri de ciocolată.

Fiecare gogoașă am încins-o în glazura de ciocolată ( doar partea superioară ) apoi am presărat bomboane colorate.

Spor la bucătărit și poftă bună!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gogosi de post

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Reteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise