Varianta 1:
Se face un aluat din cele de mai sus, se lasă 30 de minute la frigider.
Din jumătate se întinde o foaie şi se pune în tava unsă cu ulei sau unsoare.
Peste aluat se pune o dulceaţă mai groasă/gem/marmeladă de care doriţi amestecată cu nuci.
Din aluatul rămas se fac fâşii lungi care se pun peste dulceaţă.
Se coace până se rumeneşte.
Varianta a doua:
Preîncălzeşte cuptorul la 180 ° C (t. 6).
Topeşte untul.
Bate ouăle cu zahărul.
Adaugă untul topit, nucile. Amestecă.
Adaugă făina si praful de copt, amestecă.
Se taie în felii merele şi se adaugă sucul de lămâie.
Se toarnă într-o formă de tort (24 cm diametru), unsă cu unt.
Coace aproximativ 50 min.
Lasă să se răcească 10 minute înainte să o scoţi din formă.
Serviţi la temperatura camerei sau caldă.
Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietajRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii