Se curata Dorada de solzi si intestine (in cazul in care nu este curatat...de obicei acest peste il gasim gata cosmeticat ). Se portioneaza cotlet sau se despica pe sira ,in 2 jumatati.Se spala ,se sterge cu un servet de hartie si se condimenteaza foarte bine cu Sambar ,pe interior si pe exterior. Se da prin pesmet si se prajeste.
Se pune orezul la fiert cu un praf de sare.Dupa ce a fiert , se scurge bine intr-o sita.In tigaie se pun cele 50g unt si un varf de lingurita cu praf Curry,se invarte de 2-3 ori in unt si se pune orezul .Dupa 5 minute ,sau imprietenit,se stinge focul.Garnitura este gata .
Iaurtul se amesteca cu zeama ,coaja de lamaie si lingurita de condiment Sambar.
Punem orez in farfurie, peste el turnam o lingura de sos ,iar alaturi pestele Dorada.
Este un preparat specific din bucataria Indiei.Este cunoscut faptul ca bucataria Indiei este impartita in doua.Partea de Nord (de unde vine si acest preparat sunt carnivori, iar sudul Indiei vegetarieni ).Se remarca preferinta pentru iaurturi ,adaptata la gustul occidental.Este o bucatarie uscata ,unde s-a renuntat la mancatul cu mana.Bucataria tandoori, este remarcata mai ales in capitala Delhi, care a trecut granitele de origini.Secretul acesteia este prepararea in marinade pe baza de lapte de cocos sau sosuri pe baza de iaurt,lamaie si condimente.In aceasta bucatarie este inclusa carnea de pui si peste.
Cum am spus este o bucatarie adaptata la gusturi occidentale.Asa ca eu ,nu am avut acel vas,cuptor de lut, numit tandoor,care nu lipseste din casele indiene.
Am foslosit cratita pentru orez si tigaia pentru peste. Vase specifice bucatariei occidentale.
Acest condiment contine: Curry,Chilli,Coriandru,Chimen,Paprika,Scortisoara, zahar si grasime rafinata de Palmier.Este foarte aromat si specific preparatelor indiene.
Este un preparat foarte fin, aromat si picant in acelasi timp.Se serveste cu un vin alb sec.
Merita incercat .
Pofta buna.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de postPrajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nucaReteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii