Dorada cu sos de iaurt

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • [2 portii]
  • 2 dorade, curatate
  • sare
  • piper negru, proaspat macinat
  • 4 catei de usturoi, tocati grosier
  • 1 ceapa rosie mica, tocata grosier
  • 1 praz (doar partea alba), tocat grosier
  • 1/2 ardei iute, tocat grosier
  • 1 lingurita de boia dulce
  • 1 lingura de suc de lamaie
  • 5 linguri de ulei de orez
  • 2 rosii, taiate rondele
  • 1 lamaie, taiata feliute
  • 1 ceapa rosie, taiata rondele
  • 150 ml iaurt
  • 2 linguri de ulei de masline
  • 1/2 legatura de patrunjel proaspat, tocat marunt
  • 1/2 legatura de marar proaspat, tocat marunt
  • 10 cm bucata de castravete, curatat de seminte si coaja

Mod de preparare

Reteta arata foarte decorativ si este plina de gust si aroma. Unul dintre punctele sale forte este contrastul oferit de peste si legume fata sosul de iaurt. Primele sunt picante si fierbinti, iar sosul este racoritor si rece, oferind o contrapondere care echilibreaza reteta.

Se incinge cuptorul la mediu.

Se proceseaza in blender ceapa cu usturoi, praz si ardei iute. Se adauga sare, piper, suc de lamaie si 2 linguri de ulei si se proceseaza pana se obtine o pasta.

Se practica despicaturi oblice pe ambele fete ale pestilor. Se ung cu mixtura de usturoi in interior si pe exterior, insistand la despicaturi.

Se unge cu ulei o tava de copt. Se asaza in tava, pe un singur strat, rondelele de ceapa, cele de rosie, frunzele de praz si feliutele de lamaie. Se sareaza si se pipereaza, apoi se stropesc cu restul de ulei. Peste ele se asaza pestii. Se coc pestii si vegetalele circa 20 de minute.

Intre timp se toaca castravetele, mararul, patrunjelul si se combina cu boia, marinada si cateva linguri de iaurt. Se adauga sare, piper, restul de iaurt si se continua. Se transfera intr-un castron, se stropeste cu ulei de masline si se orneaza cu verdeata.

Se serveste pestele pe pat de vegetale, alaturi de sosul de iaurt.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu capsuni si crema de mascarpone – un desert irezistibil, fin si delicios

Prajitura cu capsuni si crema de mascarpone – un desert irezistibil, fin si delicios

Prajitura cu capsuni si crema de mascarpone – un desert irezistibil, fin si delicios, cu blat pufos, crema catifelata si...

Prajitura cu capsuni si crema de mascarpone – un desert irezistibil, fin si delicios
Mucenici moldovenesti

Mucenici moldovenesti

Reteta de mucenici moldovenesti. Mucenici moldovenesti reteta de dulce. Reteta de mucenici moldovenesti reteta cu aluat de...

Mucenici moldovenesti
Ciorba de cartofi cu smantana si afumatura. Reteta ardeleneasca simpla si savuroasa

Ciorba de cartofi cu smantana si afumatura. Reteta ardeleneasca simpla si savuroasa

Descopera reteta ardeleneasca de ciorba de cartofi cu smantana si afumatura – o ciorba simpla, cremoasa si plina de arome...

Ciorba de cartofi cu smantana si afumatura. Reteta ardeleneasca simpla si savuroasa
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise