Dorada cu lapte de cocos

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 dorada intreaga, curatata, circa 400 g
  • 1 lingura de suc de lamaie
  • 3 linguri de pasta de rosii
  • 2 catei de usturoi, rasi
  • 2 lingurite de amestec curry
  • 2-3 linguri de iaurt
  • 200 ml lapte de cocos
  • 1/2 legatura de patrunjel, tocat
  • 1 lingura de ulei de orez
  • 1 frunza de dafin
  • 1 baton de scortisoara, circa 3-4 cm lungime
  • sare
  • coaja de lamaie rasa, pentru ornat
  • frunze proaspete de patrunjel, pentru ornat

Mod de preparare

Pestele se sareaza si se stropeste in interior si in exterior cu jumatate din cantitatea de suc de lamaie; se pune intr-un vas termorezistent. Se incalzeste cuptorul la 180 °C (foc mediu).

Intr-un castron mare se combina pasta de rosii, usturoiul, curry, iaurtul, sarea, laptele de cocos, patrunjelul si restul de suc de lamaie. Se adauga 2-3 linguri de apa si se amesteca foarte bine.

Intr-o tigaie mare, se incinge uleiul si se adauga frunza de dafin si scortisoara; se prajesc circa 30 secunde, amestecand continuu, pana incep sa-si dezvolte. Se toarna in tigaie sosul din castron si se aduce la fierbere; se reduce apoi flacara si se lasa sa fiarba incetisor circa 1-2 minute.

Se adauga sosul fierbinte in vasul cu peste; trebuie ca sosul sa acopere pestele aproape in intregime. Se pune vasul in cuptor si se lasa circa 20-25 minute.

Pestele se serveste pe farfurii individuale, ornat cu patrunjel si coaja de lamaie.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala
Drob de pui

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Drob de pui
Oua vopsite natural  in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise