Diospyros cu nuci si scortisoarã

Timp pregatire
5 minute
Complexitate
redusa
Diospyros cu nuci si scortisoarã

Ingrediente

  • 4 diospyros rosii
  • 2 nuci tocate sau mãcinate
  • scortisorã pudrã si batoane de scortisoarã pentru decor

Mod de preparare

Cele mai bune deserturi nu au nevoie de un mod de preparare complicat...

Textura cremoasã a fructelor, cu nuci si parfumul de scortisoarã ...atât de simplu si bun :)

Spalã diospyros.

Decojeste-i cu grijã.

Presarã cu nucile mãcinate sau tocate grosier si scortisoarã dupã plac.

Curiozitãti

Diospyros kaki ( numele are originea din greaca " dióspuron" ce înseamnã alimentul zeilor; iar kaki din japonezã) sunt originare din China, foarte populare si în Japonia, sunt fructe de toamnã.

În Portugalia deasemenea sunt cultivate, cam dupã jumãtatatea luni octombrie se gãsesc peste tot.

Sunt fructe bogate în tanini, de aceea când nu sunt bine coapte au un gust amar.

Cele bine coapate sunt dulci ca mierea...

Au diverse culori : galben, portocaliu si rosii.

Cel mai mult sunt consumate proaspete sau la prepararea prãjiturilor.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise