Diospyros cu nuci si scortisoarã

Timp pregatire
5 minute
Complexitate
redusa
Diospyros cu nuci si scortisoarã

Ingrediente

  • 4 diospyros rosii
  • 2 nuci tocate sau mãcinate
  • scortisorã pudrã si batoane de scortisoarã pentru decor

Mod de preparare

Cele mai bune deserturi nu au nevoie de un mod de preparare complicat...

Textura cremoasã a fructelor, cu nuci si parfumul de scortisoarã ...atât de simplu si bun :)

Spalã diospyros.

Decojeste-i cu grijã.

Presarã cu nucile mãcinate sau tocate grosier si scortisoarã dupã plac.

Curiozitãti

Diospyros kaki ( numele are originea din greaca " dióspuron" ce înseamnã alimentul zeilor; iar kaki din japonezã) sunt originare din China, foarte populare si în Japonia, sunt fructe de toamnã.

În Portugalia deasemenea sunt cultivate, cam dupã jumãtatatea luni octombrie se gãsesc peste tot.

Sunt fructe bogate în tanini, de aceea când nu sunt bine coapte au un gust amar.

Cele bine coapate sunt dulci ca mierea...

Au diverse culori : galben, portocaliu si rosii.

Cel mai mult sunt consumate proaspete sau la prepararea prãjiturilor.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Miel umplut

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Miel umplut
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise