DIN CATEGORIA LEGUME CONGELATE DUPA FIERBERE - SPANAC

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa
DIN CATEGORIA LEGUME CONGELATE DUPA FIERBERE - SPANAC

Ingrediente

  • spanac in functie de cantitatea pe care doriti sa o congelati
  • pungi sau cutii din material plastic

Mod de preparare

Cea mai sigura si cea mai buna metoda de pastrare este congelarea.Congeland legumele avem avantajul sa le putem pregatim intr-un timp mai scurt,iar prin congelare isi pastreaza nealterate vitaminele si aromele.

Putem congela spanac, frunze de vita de vie, conopida, broccoli, fasole verde, mazare, bame, loboda,stevie...

Se va alege un spanac fraged sau tanar cum se spune din popor.Vom alege frunzele cu putina codita (si coditele contin multe vitamine),se spala si se lasa la zvantat.Apoi,se vor introduce in apa fiarta(pentru oparire)doar cat sa se inmoaie putin .Se vor scoate intr-o strecuratoare si se vor lasa sa se scurga si sa se raceasca foarte bine.

Se vor ambala in pungi sau in cutii din material plastic in portii care se vor gati o singura data.Eu ambalez spanacul in pungi de 250 g,500 g si il folosesc la supe-creme,ciorbe,mancare de spanac cu sau fara carne,umplutura pentru clatite,placinta etc...

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios

Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios
Cartofi wedges. Reteta simpla si rapida de cartofi la cuptor

Cartofi wedges. Reteta simpla si rapida de cartofi la cuptor

Incearca aceasta rețeta simpla si rapida de cartofi wedges la cuptor. Crocanți la exterior si moi la interior, acesti...

Cartofi wedges. Reteta simpla si rapida de cartofi la cuptor
Sarmale de post cu ciuperci și orez

Sarmale de post cu ciuperci și orez

Sarmale de post cu ciuperci și orez
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise