Desert la pahar - capsuni

Timp pregatire
5 minute
Complexitate
redusa
Desert la pahar - capsuni

Ingrediente

  • Pentru 4 pahare am folosit:
  • 1. 150 gr biscuiti Petit Beurre
  • 2. 250 gr de mascarpone
  • 3. 1 lingura si separat alte 4 lingurit de zahar fin
  • 4. 1 lingura jumatate de lichior de cafea
  • 5. 300 gr capsuni

Mod de preparare

Ce faci cand ai cateva capsuni - dar nu prea multe cat sa te saturi, cativa biscuiti - dar nu prea aromati cat sa-i mananci goi si o cutie de mascarpone de care-i mare pacatul ca ai uitat?! Un rapid desert la pahar.

Desigur ca exista nenumarate variante de astfel de desert, nu am inventat adineauri roata, dar astea au fost ingredientele pe care le-am avut la indemana. Si fiindca mascarponele este o crema densa, am preferat sa "exagerez" cu biscuitii. In loc de mascarpone poti folosi frisca proaspat batuta sau chiar inghetata. In cazul asta, mai scazi din cantitatea de biscuiti.

Biscuiti ii sfarami in bucati nu prea mici (fie in robotul de bucatarie, fie pusi intr-o punga din care ai scos aerul si apoi treci cu facaletul peste ei). Imparti egal in pahare. Crema mascarpone o amesteci cu lichiorul de cafea si o lingura de zahar, apoi o imparti egal in cele patru pahare. Capsunile le speli si le tai in patru, le distribui egal si le pudrezi cu cate o lingurita de zahar. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Miel umplut

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Miel umplut
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise