Desert cu spuma de zmeura

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Desert cu spuma de zmeura

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 4 oua
  • 6 linguri zahar
  • 100 gr unt moale
  • 4-5 linguri faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • un praf de sare
  • Spuma de zmeura:
  • 500 gr zmeura
  • 2 linguri zahar
  • 250 ml frisca lichida
  • 100 gr smantana grasa de tara
  • 2 linguri zahar pudra
  • 3 foi de gelatina
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • biscuiti de cacao pentru decor
  • coacaze pentru decor

Mod de preparare

Blatul:

Mixam untul cu zaharul, incorporam galbenusurile unul cate unul.

Adaugam faina, esenta de vanilie si praful de copt.

Albusurile le mixam cu un praf de sare pana devin spuma.

Acestea le incorporam in compozitia cu galbenusuri, cu ajutorul unei palete.

Tapetam cu hartie de copt o tava de 24/36 cm, turnam compozitia si o nivealm.

Introducem blatul in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pana este copt. Cam 15-20 de minute dureaza pana se coace, facem testul cu scobitoarea.

Cand este gata, il scoatem , il lasam sa se raceasca apoi il facem bucatele.

Spuma de zmeura:

Punem foile de gelatina la hidratat in apa rece.

Spalam zmeura, o dam prin blender.

Piureul obtinut il trecem printr-o sita, aruncam semintele.

Punem sosul intr-o cratita cu cele doua linguri de zahar, le punem pe foc pana zaharul se topeste complet.

Luam cratita de pe foc, daca este prea fierbinte sosul il lasam sa se racoreaca putin, apoi punem foile de gelatina scurse de apa.

Amestecam bine si repede, lasam sa se raceasca.

Intr-un bol punem frisca lichida si smantana rece, zaharul pudra si mixam pana obtinem o spuma.

Turnam sosul de zmeura rece, esenta de vanilie, mai mixam cateva secunde.

In cupe de sticla asezam un strat de blat faramitat, apoi spuma de zmeura.

Decoram cu biscuiti, coacaze si dam la rece pentru 1-2 ore.

Din aceasta compozitie am obtinut 8 portii de desert. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise