Se pun intr-un vas, pe foc, laptele cu zaharul vanilat sis e lasa pana cand aproape incepe sa fiarba.Se bat galbenusurile cu zaharul pana se deschid la culoare.Se incorporeaza treptat laptele fiebinte, amestecand continu cu o lg de lemn.Se pune compozitia intr-un vas, la bain-marie, si se lasa pana se ingroasa usor.Crema nu trebuie sa fiarba pt ca se taie.
Se trece crema calda prin sita, se lasa sa se raceasca, se amesteca cu esenta, dupa care se a la rece 2 oare.Se scoate crema din congelator si se amesteca cu frisca batuta, dupa care se imparte i trei.O parte se lasa asa, o parte se amesteca cu capsunilemixate, iar ultima parte cu zeama si coaja de la portocale data pe razatoare mica.Se pun cremele in vase diferite si se inttroduc la congelator pt cel putin 6 ore.
Se taie fructele dupa preferinta, se amesteca cu miere si se servesc cu toate cele trei tipuri de inghetata.
Descopera reteta traditionala de carnati de casa cu boia si usturoi, un preparat autentic din carne de porc. Afla pas cu pas...
Carnati de casa cu boia si usturoi. Reteta traditionala de carnati de porc facuti in casaDescopera cum sa prepari faguri cu crema de ciocolata, pas cu pas. Aceasta rețeta simpla si detaliata te va ghida prin...
Faguri cu crema de ciocolata reteta pas cu pasRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii