Deliciu la pahar

Facem un blat de pandispan din 6 oua, 6 linguri de zahar, 2 linguri de ulei.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Deliciu la pahar

Ingrediente

  • Blat de pandispan
  • 6 oua
  • 6 lg zahar
  • 6 lg faina
  • esenta vanilie
  • coaja lamaie
  • 1 budinca de vanilie ptr crema
  • 1 budinca de ciocolata ptr crema
  • 2 pahare de lapte
  • 500 ml smantana ptr frisca
  • 1 borcan compot de visine

Mod de preparare

Facem un blat de pandispan din 6 oua, 6 linguri de zahar, 2 linguri de ulei, putina esenta de vanilie putina coaja de lamaie si 6 linguri de faina. Se toarna intr-o tava a cuptorului, tapetata cu hartie si presarata cu zahar pudra. Se coace 15-20 de minute pana blatul este auriu; se scoate pe o plansa si se acopera cu un prosop pana se racoreste si putem scoate forme cu paharul pe care il vom folosi.

Ptr fiecare pahar ne trebuie 2 discuri de pandispan sau chiar trei. (alternativa la acest pandispan este un blat cumparat sau piscoturi de sampanie)

Crema-fiecare budinca vine batuta bine cu un pahar de lapte si 250 ml de smantana de frisca pana devine o crema spumoasa. Eu m-am folosit de budincile lui Osem, dar puteti folosi alte firme care dau acelasi rezultat.

Visinile din compot le-am pus intr-o strecuratoare, dar zeama lor o pastram caci vom stropi blaturile cu ele.

Ansamblarea-folosim aceiasi marime de pahar ptr desert.

Punem in pahar un rotund de pandispan, insiropam cu sos de visine si punem un strat de crema de ciocolata, peste el punem un strat de pandispan din nou stropit cu sos si chiar un strat de visine din compot care au fost scurse si un strat de crema de vanilie, inca un strat de pandispan insiropat si deasupra inca un strat de crema de ciocolata si ornament de crema de vanile sau de ciocolata.

Le lasam 2-3 ore la frigider si dupa aceea servim.

Este usor, foarte delicios si usor de pregatit -de asemenea aspectuos!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza dulce

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Incearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Incearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise