Am cumpãrat o cantitate mai mare de cirese, pe care le-am pregãtit în mai multe feluri.
Pentru cã merg pe produsele de casã, nu cumpãr blat din comert, asa am pregãtit unul acasã, pe care l-am tãiat în 2 si l-am folosit pt. 2 tortulete.
A avut mare succes :)
1) Pentru blat, am bãtut ouãle separat, albusele cu un praf de sare si gãlbenusele cu zahãr. Am amestecat totul si am adãugat cafeaua, apoi fãina cu praful de copt si cacaua.
Am uns o formã cu unt si fãinã si am turnat blatul.
Am dat la cuptorul pre-încãlzit ventilat la 180ºC, pentru 25 min.
Se lasã la rãcit apoi se taie; eu sunt o fire nerãbdãtoare si nu prea am rãbdare, dar vã sfãtuiesc sã nu îl tãiati cald.
Dacã faceti blatul acasã vã recomand sã îl preparati în formã cu pereti detasabili, va iesi spectacular.
Eu am fãcut în formã normalã, dar si asa a fost ok.
Initial mã gândeam sã umplu tortuletul cu friscã si cirese proaspete, dar atunci nu mai ieseau 2 tortulete diferite...asa cã:
2)Ciresele se spalã si li se scoate sâmburi.
Pune ciresele pe foc cu zahãrul, putinã apã si când începe sã fiarbã, Angelli.
Lasã sã fiarbã la foc mic , pânã ajunge la punctul de sirop si ia de pe foc.
3)Jumãtate de plic de gelatinã sau 4 foi incolore se preparã conform instructiunilor.
Ciresele se reduc la piure cu blenderul si se amestecã cu gelatina, se lasã sã se rãceascã.
4)Preparã 1 plic de gelatinã sau 5 foi incolore si toarnã peste smântâna bãtutã friscã si amestecatã cu laptele condensat.
Jumãtate din compozitie amestecã cu crema de cirese ( din care se pãstreazã 2 linguri pt. decor) iar la cea rãmasã punem vanilia.
5) Taie blatul rece, in douã.
Avem nevoie de jumãtate din el, cealaltã parte o pãstrãm, acoperitã cu folie alimentarã.
Pune blatul în farfurie sau in forma în care a copt si unge-o cu un strat de cremã de cirese, dã la congelator.
Când sa intãrit ( cam 1 minut-2)scoate si pune crema de vanilie dã iar la congelator si tot asa pânã se terminã cremele.
Ultimul strat sa fie de vanilie.
Serveste delicia rece, decoratã cu cirese proaspete, sirop de cirese, scortisoarã si physalís.
Poftã bunã!
www.cozinhaderamona.blogspot.com
Descopera reteta traditionala de carnati de casa cu boia si usturoi, un preparat autentic din carne de porc. Afla pas cu pas...
Carnati de casa cu boia si usturoi. Reteta traditionala de carnati de porc facuti in casaDescopera cum sa prepari faguri cu crema de ciocolata, pas cu pas. Aceasta rețeta simpla si detaliata te va ghida prin...
Faguri cu crema de ciocolata reteta pas cu pasRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii