Intr-un bol se amesteca untul, migdalele, zaharul si ouale cu mixerul. Ouale se adauga pe rand, pana cand capata aspectul unei creme. Se adaugati vanilia, faina "in ploaie" si sarea.
Nu se amesteca mai mult de 1 min pentru ca aluatul devine elastic.
Se intinde o foaie, se acopera cu plastic si se da la frigider 30 min.
Se incalzeste cuptorul si se pun pe o tava unsa cu unt si tapetata cu faina formele decupate, la 2 cm departare. Jumatate din forme vor avea mijlocul decupat (cu un paharel de tuica). Se coc 15-20 min, pana sunt aurii, dupa care se scot, iar cand sunt reci se ung cu gem cele negaurite, se lipesc cu perechile lor gaurite si se pudreaza cu zahar pudra sau vanilat.
Tort cu crema de ciocolata si rom – un desert rafinat, cu blaturi pufoase de cacao, insiropate cu caramel aromat, crema...
Tort cu crema de ciocolata si rom. Un desert aromat si delicios, perfect pentru orice ocazieSalata de cartofi cu oua – o reteta simpla, gustoasa si rapida, perfecta pentru orice masa. Preparata din ingrediente...
Salata de cartofi cu oua. Reteta simpla, si gustoasa, foarte simplu de preparatO reteta simpla, rapida si sanatoasa de salata de morcovi cu iaurt si usturoi. Perfecta ca garnitura alaturi de peste, carne,...
Salata de morcovi cu iaurt si usturoi. Reteta simpla, rapida si sanatoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii