Cvas

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 15 l apa
  • 800 g zahar
  • 3 lamai
  • 200 g stafide
  • 25 g drojdie
  • 1/2 lingurita bicarbonat

Mod de preparare

Se pune intr-o oala sau alt vas mare zaharul, lamaile taiate bucati si stafidele. Se opraesc cu apa clocotita. Se acopera vasul cu un servet. Cand s-a racit apa cat suporta degetul, se pune drojdia muiata cu putina apa si jumatete de lingurita de bicarbonat. Se lasa sa fermenteze 12 ore, apoi se strecoara si se toarna in sticle, dupa ce s-au pus in fiecare cate 3-4 stafide.

Se inchid sticlele cu dop fiert, se leaga fiecare bine

cu sfoara, ca sa nu sara dopul, si se mai tin 2 ore la cald, apoi se pun la rece. Dupa 2-3 zile cvasul este bun de baut

Bautura este traditionala din Belarus.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Madlene cu suc de clementine

Madlene cu suc de clementine

Se mixeaza oul cu sarea si cu zaharul.

Madlene cu suc de clementine
Chiftelute aperitiv - reteta simpla si gustoasa pentru orice ocazie

Chiftelute aperitiv - reteta simpla si gustoasa pentru orice ocazie

O reteta simpla si gustoasa de chiftelute aperitiv, perfecte pentru orice ocazie speciala sau o simpla petrecere in familie....

Chiftelute aperitiv - reteta simpla si gustoasa pentru orice ocazie
Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

Ceapa verde o curatam, o taiem rondele, ceapa uscata o curatam si o tocam marunt.

Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise