Se fierb 3 cescute de apa cu un praf de sare.
Se fierb 3 cescute de apa cu un praf de sare. Cand da in clocot, se adauga cuc-cusul. Dupa 10 minute, adaugam si legumele prefierte, un pic de ulei de masline cu aroma de busuioc si mai lasam cca. 5 minute sa scada zeama; adaugam si un praf de piper si dam de pe foc, apoi acoperim cu un capac.
Separat, intr-o tigaie, prajim intr-un pic de ulei morcovul, dat prin razatoarea fina impreuna cu jumatatea de ardei taiata in fasii subtiri. Lasam sa se inmoaie bine ardeiul, apoi dam deoparte si acoperim cu un capac.
Separat, se prajeste cateva secunde pe toate fetele batoanelor taiate de surimi, care apoi se scot pe o farfurie si se stropesc cu sucul de lamaie.
Se monteaza in forme circulare un strat de cus-cus cu legume, apoi morcovul calit si fasiile de ardei, iar un strat de cus-cus si deasupra, bucatile de surimi.
Se lasa sa se raceasca si apoi se scot inelele.
Pofta buna!
Incearca o reteta usoara de cozonac pufos de post in doua culori, cu aluat simplu si cu cacao. Un desert delicios si aromat,...
Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustosIncearca o reteta simpla si delicioasa de chiftelute de soia in sos de rosii, perfecta pentru o masa gustoasa de post. Usor...
Chiftelute de soia in sos de rosii – reteta de post, simpla si delicioasaIncearca reteta simpla de cartofi gratinati la cuptor cu smantana si cascaval. O mancare delicioasa si cremoasa, usor de...
Cartofi gratinati la cuptor cu smantana si cascaval – reteta simpla si gustoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii