cus-cus cu legume si carne de pui

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • pentru patru portii :un plic de cca. 350 gr. de cus-cus instant
  • 5-6 dovlecei de marime potrivita
  • taiati rondele grose\'
  • 5morcovi
  • 2ardei grasi
  • 2cepe mari
  • boabe de humus
  • puse la inmuiat de cu seara in apa rece sau humus de la conserva
  • si o bucata de dovleac de cca. 220gr
  • toate taiate cuburi
  • si bineinteles bucati de pui.pentru condimentare :sare
  • piper
  • boia dulce si iute dupa gust
  • chimen pisatsi un varf de cutit praf de scortisoara
  • optional bulion
  • marar sau patrunjel .

Mod de preparare

cus-cusul se prepara dupa instructiunile scrise pe ambalaj. separat intr-o cratita punem la incins uleiul si bucatile de pui pe care le prajim ,le lasam sa se rumeneasca usor pa ambele parti si apoi le scoatem punandu-le deoparte ,in acelasi ulei punem pe rand ceapa ,adaugam sare piper si putina apa pt. a inabusi ceapa .pt. a obtine un gust deosebit adaugam pe rand legumele lasandu-le pe fiecare sa-si lase aroma neuitand sa adaugam si restul de condimente dupa care turnam apa peste si lasam sa fiarba la foc potrivit ,avand grija sa nu scada prea mult deoarece sosul este foarte important ,deoarece cus-cusul absoarbe sosul .cand legumele sunt aproape gata se aduga bucatile de pui mai fierbem putin si la final ornam cu verdeata.pe o farfurie punem3-4 linguri de cus-cus peste care punem legume si pui ,peste care turnam sos in asa fel incat cus-cusul sa nu fie uscat dar nici sa balteasca .pofta buna! tip:acest fel de mancare poate fii gatit si fara carne pentru zilele de post sau pt. vegetarieni!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gogosi de post

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Reteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise