Curry de porc cu chutney de mango

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Curry de porc cu chutney de mango

Ingrediente

  • pentru curry de porc
  • 1 kg carne porc
  • 1 ardei gras rosu
  • 3-4 catei usturoi
  • 1/2 lingurita ghimbir macinat
  • 1 legatura ceapa verde
  • 1 lingura rasa praf curry
  • 1/4 lingurita coriandru
  • 1/2 lingurita turmenic
  • 500 ml supa
  • ulei
  • sare
  • pentru chutney de mango
  • 1 mango verde
  • 1 ceapa mica rosie
  • 1/2 lingurita chimen
  • 1 lingurita mustar cu seminte
  • 2 linguri sos chilli
  • 1/2 lingurita turmenic
  • 1/2 lingurita pulbere chilli
  • 2 catei usturoi
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingurita zahar
  • sare

Mod de preparare

Portionam carnea in cuburi potrivite ca marime.

Ardeiul il taiem cubulete iar ceapa si usturoiul le tocam marunt.

Sotam ceapa si ardeiul in ulei pina se sticlesc , adaugam usturoiul si invartim un minut , dupa care mai punem 2 linguri ulei in care vom perpeli bucatile de carne pe toate partile, pina se auresc.

Presaram curry, ghimbir , adaugam supa si saram. Acoperim si lasam sa fiarba la foc mic cam o ora sau pina cand carnea este bine fiarta. Daca e cazul mai adaugam supa.

Intre timp preparam chutney-ul, taind mango in doua si eliminand samburele.Miezul il taiem cuburi , apoi pulpa o detasam de coaja cu ajutorul unui cutit.

Incingem putin uleiul, punem semintele de chimen sa se incinga putin apoi adaugam celelate ingrediente si la sfarsit cubuletele de mango.Amestecam bine si asezonam daca e cazul.

Acoperim cu un capac si lasam la foc mic sa se inmoaie mangoul cam 5-10 minute.La sfarsit adaugam zaharul si lasam sa se raceasca acoperit.

Servim curry de porc cu orez si chutney de mango.

Chutney de mango poate fi tinut la frigider intr-un borcan, 3-4 zile si se poate servi si cu tortilla mexicane facute din porumb.

Pofta mare !

Mai multe poze gasiti la mine pe blog :

http://sidyskitchen.blogspot.ro/2012/05/curry-de-porc-cu-chutney-de-mango.html

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza dulce

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Incearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Incearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise